Home Register FAQ
 e-cigSerbia Forum
Vi imate novu PP! Kliknite ovde kako bi pročitali!
Ako ste ovde prvi put, obavezno pogledajte odgovore na često postavljana pitanja. Morate biti član foruma da bi mogli učestvovati u diskusijama.
Za registraciju kliknite ovde, unesite potrebne podatke i za par minuta bićete član foruma. Za pregledanje poruka, izaberite forum sa liste ispod.

Idi nazad   e-cigSerbia Forum > Tečnosti za elektronske cigarete > Uradi sam > Ostalo
Zaboravljena šifra? Registracija

Odgovorite na temu

Alati za teme Način prikaza
Staro 01-03-2014, 12:07   #16
Estariol
Veteran

Estariol's avatar

Registrovan: Jan 2014
Godine: 48
E-cig: Defender 2/Balrog + Rose
Pohvala: 3,841
Pohvaljen: 1,386
Nivo reputacije: 337
Estariol ima reputacijuEstariol ima reputacijuEstariol ima reputacijuEstariol ima reputacijuEstariol ima reputacijuEstariol ima reputacijuEstariol ima reputacijuEstariol ima reputacijuEstariol ima reputacijuEstariol ima reputacijuEstariol ima reputaciju
Uobičajeno Re: Mikser za tecnosti (hardver)

Evo i ja da doprinesem idejom iako za sada nemam potrebu za bućkalicom: kineske mašinice za šišanje takođe imaju motor koji radi po istom principu kao i pumpa za akvarijum, i uz malo modifikacija bi i od njih mogla da se napravi neka skalamerija za treskanje bočica. Pa eto, ko ima neku koja radi, ali ne šiša, tj. čupa, nek je otvori i vidi o čemu pričam. Ostalo zavisi od maštovitosti.

Vanzemljaci? Ako oćeju da dođeju, neka dođeju, ako nećeju, ne moraju...
Estariol nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Zahvalili :
Staro 08-03-2014, 22:50   #17
5thREON
Veteran

5thREON's avatar

Registrovan: Dec 2013
Godine: 46
Pohvala: 1,758
Pohvaljen: 1,182
Nivo reputacije: 322
5thREON ima reputaciju5thREON ima reputaciju5thREON ima reputaciju5thREON ima reputaciju5thREON ima reputaciju5thREON ima reputaciju5thREON ima reputaciju5thREON ima reputaciju5thREON ima reputaciju5thREON ima reputaciju5thREON ima reputaciju

Gomiletina ideja sa akvarijumskom pumpicom mi se veoma dopala...
tako da resih i sam da sklepam jednu takvu spravu
akvarijum nemam ,pa sam nasao neku polovnu pumpicu-pazario je za 200din
rasturio sam onu membranu,nema potrebe da mi pirka neka promaja i dize prasinu po sobi
namontirao sam na kuciste pumpice kutiju od nekog sira-to mi je bilo pri ruci.
pumpicu sam postavio na podlogu od peskira
na taj nacin sam buku sveo na minimum
da se razumemo,s obzirom na konstrukciju,buke ima,ali je verujte mi sasvim zanemarljiva.
stoji mi ceo dan na stolu i uopste mi ne smeta.
doduse,ako se stavi samo par bocica za mixanje,buka postaje znatno jaca,ali je najmanji problem naci neke flasice koje bi popunile mesta.

evo par slika

unapred se izvinjavam na losem kvalitetu fotki,slikano je obicnim telefonom.
moja lenjost je kriva sto nisam potrazio fotoaparat
uglavnom,vidi se sve sto treba

mixanje na ovaj nacin ,koliko sam uspeo da primetim,ima velikih prednosti u odnosu na klasican pristup.
terapija je sledeca: sok na pumpici. to traje dok se radijatori u kuci ne ukljuce. potom sledi cvarenje na radijatoru. tecnost se lepo smlaci za par sati. potom ide opet na sok tretman. tako da u toku 24h bocice provedu toplotni tretman od po par sati u 2 navrata a ostatak se tresu na pumpici.
dodao bih jos nesto.
povremeno otvaram flasice i istiskujem vazduh iz njih. na taj nacin ubacujem svez vazduh u bocice.
za samo 2 dana sam primetio da je npr MAXXB dobio boju koja je ocekivana kada je spremna za parenje. redovnim odlezavanjem za postizanje te boje mi je trebalo oko 4-5 dana.
tecnosti fino mirisu,boja je zeljena,a sto se tice ukusa,probacu za koji dan pa javljam....
mozda se neko nece sloziti da je ovakav tretman OK,a ja cu se sa njim sloziti ili mozda NE kada budem odradio final test
toliko

JaZoja
5thREON nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Zahvalili :
Staro 08-03-2014, 23:17   #18
Katy
Veteran

Katy's avatar

Pohvala: 2,375
Pohvaljen: 2,029
Nivo reputacije: 377
Katy ima reputacijuKaty ima reputacijuKaty ima reputacijuKaty ima reputacijuKaty ima reputacijuKaty ima reputacijuKaty ima reputacijuKaty ima reputacijuKaty ima reputacijuKaty ima reputacijuKaty ima reputaciju

Super homemade muckalica, bas nas obavesti kakvi su rezultati!
Moja akvarijumska pumpica je cak i blizu radijatora, verovatno cu probati da neke tecnosti prilepim na nju pa da i ja testiram taj ubrzani tretman sazrevanja tecnosti, ali jos samo da ih docekam da stignu!

Katy nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Zahvalili :
Staro 09-03-2014, 10:17   #19
SickMF
Senior

SickMF's avatar

Registrovan: Nov 2013
Pohvala: 130
Pohvaljen: 319
Nivo reputacije: 108
SickMF ima čime da se ponosiSickMF ima čime da se ponosiSickMF ima čime da se ponosiSickMF ima čime da se ponosiSickMF ima čime da se ponosiSickMF ima čime da se ponosiSickMF ima čime da se ponosiSickMF ima čime da se ponosiSickMF ima čime da se ponosiSickMF ima čime da se ponosiSickMF ima čime da se ponosi

Kad bi mogao da okačiš kvalitetniji video gde se vidi intenzitet mućkanja, baš bih uporedio s mojom skalamerijom sa ćopavim ventilatorom

Vision spinner, Joyetech 1000 T2 USB Pass, Evod
SickMF nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Staro 09-03-2014, 10:21   #20
gomiletina
Moder

gomiletina's avatar

Registrovan: Apr 2013
Godine: 62
E-cig: Shta zapadne+ ruza, kaya
Pohvala: 4,056
Pohvaljen: 3,371
Nivo reputacije: 578
gomiletina ima reputacijugomiletina ima reputacijugomiletina ima reputacijugomiletina ima reputacijugomiletina ima reputacijugomiletina ima reputacijugomiletina ima reputacijugomiletina ima reputacijugomiletina ima reputacijugomiletina ima reputacijugomiletina ima reputaciju

Copavi ventilator nece dugo trajati. Raspashce se. Chak i ako ima lagere. Ove pumpice su pravljene da rade 24/7
gomiletina nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Staro 09-03-2014, 10:37   #21
5thREON
Veteran

5thREON's avatar

5thREON ima reputaciju5thREON ima reputaciju5thREON ima reputaciju5thREON ima reputaciju5thREON ima reputaciju5thREON ima reputaciju5thREON ima reputaciju5thREON ima reputaciju5thREON ima reputaciju5thREON ima reputaciju5thREON ima reputaciju

@SickMF,na snimku se vibracije ne bi ni videle.
ovaj mixer ne pravi neke velike turbulencije.
stavise,samim posmatranjem ne bi mogao da zakljucis da se ista trese.
tek kada stavis prst na flasicu,osetis podrhtavanje.
zadovoljan sam tim intezitetom drmusanja.
ako bih vibracije na neki nacin pojacao(samo ne znam kako,mozda bi Gomiletina imao neku ideju),doslo bi do neminovnog pojacanja buke,a to je jedan od problema koje sam zeleo i uspeo da izbegnem.
jutros sam probao CAMTEL koji je na tretmanu od 05.03. dakle nesto vise od 3 dana.
boja i miris su OK.
ukus jos nije potpun. jos uvek se oseti smek na ruzu. napominjem da se redovnim odlezavanjem taj ukus gubio tek za desetak dana.
isprobavacu juice s vremena na vreme. kada procenim da je zreo,imacu uvid u to koliko mi je ovaj nacin sazrevanja ustedeo vremena...

JaZoja
Staro 09-03-2014, 10:48   #22
SickMF
Senior

SickMF's avatar

SickMF ima čime da se ponosiSickMF ima čime da se ponosiSickMF ima čime da se ponosiSickMF ima čime da se ponosiSickMF ima čime da se ponosiSickMF ima čime da se ponosiSickMF ima čime da se ponosiSickMF ima čime da se ponosiSickMF ima čime da se ponosiSickMF ima čime da se ponosiSickMF ima čime da se ponosi

Citat:
Originalna poruka od gomiletina Vidi poruku
Copavi ventilator nece dugo trajati. Raspashce se. Chak i ako ima lagere. Ove pumpice su pravljene da rade 24/7
Znam, ali meni je radio konstantno 3 dana bez ikakve promene, a na poslu po fiokama imamo bar 20 komada, a o bagatelnoj ceni novih da ne pričamo...
Svakako je rešenje sa pumpicom elegantnije, lepše i tiše, pogotovo za one koji bučniju drndalicu ne mogu da izmeste u nedostatku šupe/garaže.
Ovo sa aparatom za brijanje/šišanje takođe je dobra ideja, ali tek tu se postavlja pitanje koliko bi makina izdržala.
Videću na poslu da raspakujem i pustim u pogon profi laboratorijsku mućkalicu, da vidim šta će ona da kaže.

Staro 09-03-2014, 10:55   #23
gomiletina
Moder

gomiletina's avatar

gomiletina ima reputacijugomiletina ima reputacijugomiletina ima reputacijugomiletina ima reputacijugomiletina ima reputacijugomiletina ima reputacijugomiletina ima reputacijugomiletina ima reputacijugomiletina ima reputacijugomiletina ima reputacijugomiletina ima reputaciju

@5threon, poshto si vesht sa rukama, otvori pumpicu. unutra ti je "potkovica", stavi posudu direktno na nju, bice drasticne razlike
Staro 09-03-2014, 10:58   #24
5thREON
Veteran

5thREON's avatar

slazem se.
to ce znatno pojacati vibraciju.
a samim tim i buku.
a to povlaci za sobom i buku i negativne vibracije od strane moje lepse polovine

JaZoja
Zahvalili :
Staro 09-03-2014, 11:01   #25
gomiletina
Moder

gomiletina's avatar

Shto se tiche buke, zar se josh nisi izborio za samo svoj ecig kutak?
Ta buka je malo dete za ekscentrichni kuler
Staro 09-03-2014, 11:19   #26
5thREON
Veteran

5thREON's avatar

imam svoj ecig kutak. radni sto i ormaric. sasvim sam zadovoljan radnim prostorom.
ali supruga ima tapiju na zvucno zagadjenje a moram priznati da sam i ja poklonik tisine
u kuci je dovoljan jedan excentrik,kuler i ja se ne bismo slagali

JaZoja
Staro 09-03-2014, 11:21   #27
SickMF
Senior

SickMF's avatar

Ekscentrični vent se dere ko blesav kada je na setupu, jer vibrira ceo dvorišni "astal"

Staro 09-03-2014, 12:36   #28
Estariol
Veteran

Estariol's avatar

Registrovan: Jan 2014
Godine: 48
E-cig: Defender 2/Balrog + Rose
Pohvala: 3,841
Pohvaljen: 1,386
Nivo reputacije: 337
Estariol ima reputacijuEstariol ima reputacijuEstariol ima reputacijuEstariol ima reputacijuEstariol ima reputacijuEstariol ima reputacijuEstariol ima reputacijuEstariol ima reputacijuEstariol ima reputacijuEstariol ima reputacijuEstariol ima reputaciju

Aparati za šišanje imaju onaj plasični šraf sa strane kojim se reguliše vibracija, tako da to može biti tiše. Ako im magnetno jezgro s namotajima nije debelo bar 1cm, ne verujem da će izdržati više od nekoliko sati, u smislu MOŽDA celih 5. Ako jeste, izdržaće duže ali ne znam koliko. Ta priča zavisi i od debljine žice na kalemu kao i od broja namotaja (gde li se već ovo pominjalo...? )...
@SickMF
Ako ti smeta buka, evo ti ideja, eksperimentiši: ćopavca staviš u nešto što može stabilno da stoji na površini debljeg sloja vode i sprečiš da to dodirne ivicu posude s vodom, voda će da upije vibracije. Imam ideju u glavi, sve je od priručnih sredstava i zahteva malo vremena za eksperimente, ali mislim da bi radilo. Treba ti posuda koju bi mogao da privežeš na nešto teško, što bi ti služilo kao sidro, i posuda čuja je površina veća od dubine (lavor recimo), da "usidrena" posuda sa ćopavcem ne bi mogla da "odvibrira" do ivice posude s vodom. I onda ti je jedina buka od ćopavca, i mislim da će biti znatno manja...
@5thReon
Ako si otvorio pumpicu i skinuo komplet skalameriju sa membranom zakačenu na potkovicu unutar pumpe, to su joj maksimalne vibracije kad je sklopljena jer nema više šta da ograniči kretanje potkovice. Naigrao sam se tim pumpama dok sam bio akvarista (još uvek sam ali u duši )...

Vanzemljaci? Ako oćeju da dođeju, neka dođeju, ako nećeju, ne moraju...
Estariol nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Staro 09-03-2014, 13:27   #29
Djindjilindji
Veteran

Djindjilindji's avatar

Registrovan: Jan 2013
Godine: 50
Pohvala: 673
Pohvaljen: 754
Nivo reputacije: 175
Djindjilindji je za svaku pohvaluDjindjilindji je za svaku pohvaluDjindjilindji je za svaku pohvaluDjindjilindji je za svaku pohvaluDjindjilindji je za svaku pohvaluDjindjilindji je za svaku pohvaluDjindjilindji je za svaku pohvaluDjindjilindji je za svaku pohvaluDjindjilindji je za svaku pohvaluDjindjilindji je za svaku pohvaluDjindjilindji je za svaku pohvalu

Ja tečnosti držim kod drugara u firmi na ovakvom vibro hladnjaku.

Kod:
http://www.metal-matik.com/proizvodi/spiralni%20vibro%20hladnjak.html

Nadam se da ne preterujem.
Djindjilindji nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Staro 09-03-2014, 14:00   #30
5thREON
Veteran

5thREON's avatar

preporuci jedan takav baba umreli

JaZoja
Odgovorite na temu

e-cigSerbia Forum > Tečnosti za elektronske cigarete > Uradi sam > Ostalo

Pošalji link

Alati za teme
Način prikaza

Pravila pisanja
Vi ne možete pisati nove teme
Vi ne možete pisati replike
Vi ne možete prikačiti fajlove
Vi ne možete menjati vaše postove

BB kod je On
Smajliji su On
[IMG] kod je On
HTML kod je Off

Pređi na

Vremenska zona je GMT +1. Trenutno je 15:18 sati.