![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
|
Alati za teme | Način prikaza |
![]() |
#1 |
Nov član
![]() Registrovan: Feb 2014
Pohvala: 1
Pohvaljen: 3
Nivo reputacije: 42 ![]() |
![]()
Imam odredjenu kolicinu diy tecnosti sa 2mg/ml nikotina .Tecnost je odlezala vise od dva meseca .Hteo bih jedan deo da pojacam na 12mg nikotina . Znam da izracunam koliko nikotina treba da dodam , ali ne znam koliko jos treba da odstoji tecnost posle dodavanja.
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Veteran
![]() Registrovan: Nov 2015
Pohvala: 1,326
Pohvaljen: 1,633
Nivo reputacije: 326 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Kakav nikotin dodajes 100mg ili nesto drugacije?
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Veteran
![]() Registrovan: Jan 2014
Pohvala: 349
Pohvaljen: 872
Nivo reputacije: 241 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Ostavis samo preko noci da se lepo razlozi, ali ces imati problem sa aromom jer ne pojacavas sa 2 na 4 nego na 12mg. Ubices aromu prilicno pa moras i nju da pojacas, ali onda moras da cekas 2 nedelje da se i ona sjedini.
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Veteran
Nivo reputacije: 326 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Zato pitam sta hoce da uradi, ako dodaje 36mg onda je problem, sa 100mg mozda i nece biti, zavisno od arome....
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Veteran
Nivo reputacije: 241 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Pa i stotka je upitna jer ako je tecnost pravljena na 2 ili 3% i kad joj skines 1% arome, nije to to. Bolje ne dirati nista ili pojacati eventualno na 6mg stotkom.
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Veteran
![]()
Kako izracuna to 1%
![]() Zavisi koja aroma jbg, ako su ovi teski duvani nece biti problem sa 100mg, verovatno ce dodati onaj nikotinski smrad i th i pokrice to nikotin... |
![]() |
![]() ![]() |
Zahvalili : |
![]() |
#7 |
Veteran
![]() Registrovan: Jun 2015
Pohvala: 703
Pohvaljen: 929
Nivo reputacije: 224 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
@maestro - nije ti dobra nesto racunica. Ako pojacava stotkom povecace kolicinu tecnosti za 10%. Ako je sadrzaj arome u tecnosti 3% njen procenat ce se smanjiti za svega 0,3% i bice otprilike negdje 2.7%
|
Ko se moda ne ogrija, taj se pare ne napari
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Veteran
![]()
Pa onako odokativno gor dol metodom.
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Nov član
![]() Registrovan: Feb 2014
Pohvala: 1
Pohvaljen: 3
Nivo reputacije: 42 ![]() |
![]()
Arome su dozirane uglavnom na 2% i sve su duvanske .Baza je 60/40 u korist VG-a .
Nikotin koji planiram da ubacim je 50mg/ml VG baza .Ako sam dobro izracunao , treba da dodam oko 20% nikotina da dobijem tecnost jacine 12mg . To bi povecalo kolicinu VG na 66.6% i smanjilo procenat arome na 1.66% . Cak i da ta nova tecnost sa 66.6% VG i 1.66% arome odgovara , pitanje je koliko treba cekati da se nikotin sjedini sa ostatkom . Ova jaca tecnost mi treba za jednog novog parioca i vreme je presudan faktor . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Prijatelj foruma
![]() Registrovan: Dec 2011
Pohvala: 2,896
Pohvaljen: 8,545
Nivo reputacije: 1191 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Promuckas i koristis. Nemas razloga da cekas. Sva prica o sazrevanju vezana je za razvijanje aroma. Razvijene arome se dodavanjem baze samo razblazuju, sto moze, ali i ne mora da se bitno odrazi na konacan rezultat. Neke arome trpe prilicno razblazivanje bez velikog uticaja, a neke su veoma osetljive. Duvanske se razvijaju sporo, ali su obicno tolerantne prema razblazivanju. Mislim na razblazivanje od 20-30%, ne vise.
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Pošalji link |
Alati za teme | |
Način prikaza | |
|
|