Home Register FAQ
 e-cigSerbia Forum
Vi imate novu PP! Kliknite ovde kako bi pročitali!
Ako ste ovde prvi put, obavezno pogledajte odgovore na često postavljana pitanja. Morate biti član foruma da bi mogli učestvovati u diskusijama.
Za registraciju kliknite ovde, unesite potrebne podatke i za par minuta bićete član foruma. Za pregledanje poruka, izaberite forum sa liste ispod.

Idi nazad   e-cigSerbia Forum > Zajednica vapera > Iskustva, saveti i pitanja
Zaboravljena šifra? Registracija

Iskustva, saveti i pitanja Teme u kojima mozete pisati o svojim iskustvima, kao i dati ili pitati za savet.

Odgovorite na temu

Alati za teme Način prikaza
Staro 04-06-2023, 08:27   #1
Prepush
Iskusan član

Registrovan: Jan 2023
Pohvala: 0
Pohvaljen: 56
Nivo reputacije: 19
Prepush je poznat svimaPrepush je poznat svimaPrepush je poznat svimaPrepush je poznat svimaPrepush je poznat svimaPrepush je poznat svima
Uobičajeno Pitanje za iskusnije

Death Rebitt M i Fat Rabitt solo oba rade na GEN 80 na 55w kako treba a na GEN S i na Geekvape L200 na isto w prave dray hit zasto,meni nije jasno.
Prepush nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Staro 04-06-2023, 12:19   #2
cebzab
Iskusan član

cebzab's avatar

Registrovan: Sep 2018
E-cig: Billet Box
Pohvala: 91
Pohvaljen: 297
Nivo reputacije: 66
cebzab ima čime da se ponosicebzab ima čime da se ponosicebzab ima čime da se ponosicebzab ima čime da se ponosicebzab ima čime da se ponosicebzab ima čime da se ponosicebzab ima čime da se ponosicebzab ima čime da se ponosicebzab ima čime da se ponosicebzab ima čime da se ponosicebzab ima čime da se ponosi
Uobičajeno Re: Pitanje za iskusnije

Sve informacije napisi.
Koliki je otpor grejaca koji koristis u svakom atomizeru.
Da li modovi drugacije citaju otpor u odnosu jedan na drugog.(Ako drugacije citaju otpor, onda namesti vatazu adekvatno svakom otporu da bi ti bio isti utisak)
Da li su popaljene neke opcije (ne znam sta ti modovi imaju tacno), tipa pulsiranje grejaca, da li je namesteno na "hard/strong" umesto na "normal".
Da li si stavio da ti na pocetku cima jace zagreje grejac pa da se onda smanji.

Ako nikakva opcija nije konkretno upaljena i ako svi citaju isti otpor, vrlo moguce da taj sa 1x18650 baterijom posto ga shibash na 55 vati jednostavno (cak iako ima step ap cip) ne izbacuje isti broj volta kao ovi sa 2x18650 baterijama.
Znaci ovi sa dve baterije ce ti jace i konstantnije zagrevati grejac.
55 vati sa jednom 18650 baterijom nije malo, pogotovo ako ti je otpor tipa 0.4+ oma.
U teoriji mod sa jednom baterijom koji ima step ap cip bi trebalo da ti izbacuje isti broj volta kao i mod sa dve baterije.
Nazalost u praksi nije to bas tako.
Vise je kao polu mera da ti sto duze kroz koriscenje jedne baterije izbacuje konstantan rezultat.
Pa onda iako je polu mera, ta polovina je bitna vecini ljudi.
cebzab nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Zahvalili :
Staro 04-06-2023, 18:49   #3
Dj_
Moderator

Dj_'s avatar

Registrovan: Mar 2018
Godine: 46
E-cig: chinese middle class
Pohvala: 2,304
Pohvaljen: 1,923
Nivo reputacije: 430
Dj_ ima reputacijuDj_ ima reputacijuDj_ ima reputacijuDj_ ima reputacijuDj_ ima reputacijuDj_ ima reputacijuDj_ ima reputacijuDj_ ima reputacijuDj_ ima reputacijuDj_ ima reputacijuDj_ ima reputaciju

Prevelika snaga.
Najverovatnije da na modu sa jednom baterijom samo na displeju piše 55 W(previše svakako), isporučuje manje.

Najvažnije da saznamo da li ima step-up (do koliko Volti radi) taj Gen 80, i otpor grejača naravno.

Za sada smanji snagu na modovima sa dve baterije. Najbolje bi bilo da počneš od 20 W, ne gledaj šta stoji na displeju, povećavaj i stani tamo gde ti najviše odgovara temperatura, jačina i ukus pare. Posle pogledaj koliko je to Watt.

Čekamo detalje

◔‿◔
Dj_ nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Staro 05-06-2023, 11:02   #4
Prepush
Iskusan član

Registrovan: Jan 2023
Pohvala: 0
Pohvaljen: 56
Nivo reputacije: 19
Prepush je poznat svimaPrepush je poznat svimaPrepush je poznat svimaPrepush je poznat svimaPrepush je poznat svimaPrepush je poznat svima

Apsolutno ste upravu,na GEN 80 radi na 55w kako treba a na Aegis l200 50w i GEN S 48w tek onda nema dry hita hvala na savetima.Kako kazu iskustvo je najbitnija stvar na svetu.
Sada sve radi kalo treba barem meni a nadam se da je i inace tako.Death rebitt M mesh 0,15 na Vaporesso Gen 80 ga cita kao 0,13 na Aegis L200 0,14 a na Vaporesso GEN S 0,14.Na fat rabitt solo Gen 80 0,18 cita grejac na Aegisu l200 0,20 a na GEN S 0,19.Nema nekih vecih oscilacija u citanju grejaca.Resenje je bilo u preporuci na modu sa jednom baterijom je 55w na primer ok dok sa dve baterije mora da se smanji.JOS JEENOM VELIKO HVALA NA SAVETIMA[COLOR="Silver"]
Prepush nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Staro 15-01-2024, 19:35   #5
Zlatko0000
Nov član

Registrovan: Dec 2023
Pohvala: 21
Pohvaljen: 20
Nivo reputacije: 6
Zlatko0000 je na dobrom putuZlatko0000 je na dobrom putuZlatko0000 je na dobrom putu

Pitanje
do koje voltaže se može ispraznit baterija prije ponovnog
punjenja na modu
Zlatko0000 nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Staro 15-01-2024, 19:42   #6
DusanM
Veteran

DusanM's avatar

Registrovan: Jun 2017
Pohvala: 264
Pohvaljen: 1,031
Nivo reputacije: 210
DusanM ima reputacijuDusanM ima reputacijuDusanM ima reputacijuDusanM ima reputacijuDusanM ima reputacijuDusanM ima reputacijuDusanM ima reputacijuDusanM ima reputacijuDusanM ima reputacijuDusanM ima reputacijuDusanM ima reputaciju

3-3.1 V je idealno.
Ali svaka elektronika ima svoj cut off predodredjen dok samo neki imaju mogucnost podesavanja.
To sto ti pitas je vise bitno ukoliko se koristi mehanika.

Sent from my iPhone using Tapatalk
DusanM nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Zahvalili :
Staro 15-01-2024, 22:13   #7
cebzab
Iskusan član

cebzab's avatar

Registrovan: Sep 2018
E-cig: Billet Box
Pohvala: 91
Pohvaljen: 297
Nivo reputacije: 66
cebzab ima čime da se ponosicebzab ima čime da se ponosicebzab ima čime da se ponosicebzab ima čime da se ponosicebzab ima čime da se ponosicebzab ima čime da se ponosicebzab ima čime da se ponosicebzab ima čime da se ponosicebzab ima čime da se ponosicebzab ima čime da se ponosicebzab ima čime da se ponosi

Uglavnom modovi imaju 3.2V cutoff. Neki 3.1, neki 3.3.
DNA mi se cini po difoltu da je nesto bas nisko, tipa 2.85 ili tako nesto, ali moze da se namesti po sopstvenoj zelji u e-scribe.
Za dicodes se ne secam sta je po difoltu, ali i to se namesta sve na modu po sopstvenoj zelji.
Sa YIHI, nemam iskustva.

U sustini na vecini modova mozes da trosis bateriju dok ti se ili ne ugasi ili dok ne osetis da radi slabije.
Za ostale gimnastike sa DNA/Dicodes trebalo bi da se pogleda specifikacija baterije, pa na osnovu nje da se namesti na modu cutoff koji nece da je osteti/degradira.
cebzab nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Zahvalili :
Staro 21-01-2024, 09:57   #8
soulm8
Aktivan član

Registrovan: Jan 2024
E-cig: Dvarw/Mea Culpa/Bruhilde
Pohvala: 2
Pohvaljen: 10
Nivo reputacije: 5
soulm8 je na dobrom putusoulm8 je na dobrom putu

Da ja ne otvaram temu, pa da iskoristim za pitanje. Uz ovaj mod što sam uzeo idu 1.8 grejači, jel ima neko pravilo za W da držim fiksno nešto malo ispod gornje granice ili da krenem od 5w pa da povećavam dok ne nadjem šta je meni ok a u nadi da neće spaliti grejač?

Mod je geekvape max 100 i protank 3
soulm8 nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Staro 21-01-2024, 10:03   #9
Grga
Aktivan član

Grga's avatar

Godine: 40
E-cig: FeV, Aromamizer, mod crko
Pohvala: 22
Pohvaljen: 26
Nivo reputacije: 8
Grga je na dobrom putuGrga je na dobrom putuGrga je na dobrom putu

@soulm8
Protank 3 kliromizer? Mozes li sliku da izbacis aparata koji imas?

Generalno MTL korisnici idu izmedju 12-15W. Ono sto ne smes da uradis je da odes odma na 100 jer ces izgoreti i grejac i usta.
Grga nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Staro 21-01-2024, 13:20   #10
soulm8
Aktivan član

pa valjda se to zove kliromizer,

eto ga uredjaj

a ovo je ono iznad uredjaja gde je tecnost i valjda grejac, nahvalio mi kolega i eto pocinjem sa tim, ako ima nesto bolje ili pametnije, dajte predloge i gde da kupim, hocu

Staro 21-01-2024, 14:00   #11
Milanez
Veteran

Registrovan: Aug 2016
E-cig: zelos x/hastur mini
Pohvala: 3,378
Pohvaljen: 1,673
Nivo reputacije: 377
Milanez ima reputacijuMilanez ima reputacijuMilanez ima reputacijuMilanez ima reputacijuMilanez ima reputacijuMilanez ima reputacijuMilanez ima reputacijuMilanez ima reputacijuMilanez ima reputacijuMilanez ima reputacijuMilanez ima reputaciju

to gore se zove mod
a to dole atomizer...,
Milanez nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Zahvalili :
Staro 21-01-2024, 17:26   #12
BoT_SD
Veteran

Registrovan: Dec 2013
Godine: 52
Pohvala: 539
Pohvaljen: 1,374
Nivo reputacije: 276
BoT_SD ima reputacijuBoT_SD ima reputacijuBoT_SD ima reputacijuBoT_SD ima reputacijuBoT_SD ima reputacijuBoT_SD ima reputacijuBoT_SD ima reputacijuBoT_SD ima reputacijuBoT_SD ima reputacijuBoT_SD ima reputacijuBoT_SD ima reputaciju

Uredjaj je solidan, ako zanemarimo "rainbow" boju, možeš biti sumnjiv.
"Ono iznad uredjaja..." nije baš izbor današnjice, to smo koristili pre 10 godina, ali može da posluži, dok ne probaš svašta, nećeš ni znati šta ti najviše odgovara.
Ako "ono iznad uredjaja..." ima grejač otpora 1.8 ohm snaga bi trebala da se kreće u rasponu 7-8 W, odnosno max 10 W, ako voliš topliju paru.
BoT_SD nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Staro 21-01-2024, 21:25   #13
soulm8
Aktivan član

Ma davnih dana ne obraćam pažnju na to šta će misliti za mene zbog pink ili rainbow boje. 180cm 90kg brada, kao drvoseča izgledam i kad šetam ženku cane Corso 50kg i ima roze ogrlicu, pitaju žene na ulici jel dečak, i ja razmišljam jel očigledno vidite ogrlicu, a one uglavnom kažu pa iskreno ogrlica možda zbog vas hehe I ja iskuliram.

Šta ću naišla je rainbow. Bitno mi je da radi a lako će se menjati atomizer kliromizer kako se vec zove ��

To mi je dodatna nauka za proučavanje, za taj neki mtl što bih ja, iskreno ima ih toliko raznih i na oko lepih a ne bih kupovao da bih isprobavao, pa cu radije na osnovu dve tri preporuke odabrati dva pa se kockati. Ono što čitam nautilus mi deluje interesantno, ali ne znam jel paše na ovaj model jbg. Videću, probaću u hodu i ako naleti nešto na oglasima povoljno pa kupiti za probu, šta drugo.
Naravno preporuke za atomizer su dobrodošle, grejače sam naveo, 50 komada uzeto, tečnost će se neka smisliti i odabrati pa lagano.
Izvinite za spam teme i hvala na odgovorima
Zahvalili :
Staro 16-09-2024, 19:30   #14
Zlatko0000
Nov član

Registrovan: Dec 2023
Pohvala: 21
Pohvaljen: 20
Nivo reputacije: 6
Zlatko0000 je na dobrom putuZlatko0000 je na dobrom putuZlatko0000 je na dobrom putu

Dali O-Ringovi od Bishopa pašu na Bi2hop
Zlatko0000 nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Staro 17-09-2024, 18:23   #15
Dj_
Moderator

Dj_'s avatar

Registrovan: Mar 2018
E-cig: chinese middle class
Pohvala: 2,304
Pohvaljen: 1,923
Nivo reputacije: 430
Dj_ ima reputacijuDj_ ima reputacijuDj_ ima reputacijuDj_ ima reputacijuDj_ ima reputacijuDj_ ima reputacijuDj_ ima reputacijuDj_ ima reputacijuDj_ ima reputacijuDj_ ima reputacijuDj_ ima reputaciju

Trebalo bi da jeste. Bi2hop je u stvari Bishop V2, malo poboljšana verzija, istog izgleda

Sent from tvOS
Dj_ nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Zahvalili :
Odgovorite na temu

e-cigSerbia Forum > Zajednica vapera > Iskustva, saveti i pitanja

Pošalji link

Alati za teme
Način prikaza

Pravila pisanja
Vi ne možete pisati nove teme
Vi ne možete pisati replike
Vi ne možete prikačiti fajlove
Vi ne možete menjati vaše postove

BB kod je On
Smajliji su On
[IMG] kod je On
HTML kod je Off

Pređi na

Vremenska zona je GMT +1. Trenutno je 11:43 sati.