![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
|
Alati za teme | Način prikaza |
![]() |
#46 |
Veteran
![]() Registrovan: Dec 2013
Godine: 46
Pohvala: 1,758
Pohvaljen: 1,182
Nivo reputacije: 322 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
moze malko detalja oko tog quick steepinga?
|
![]() JaZoja
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#47 |
Senior
![]() Registrovan: Apr 2013
Pohvala: 232
Pohvaljen: 147
Nivo reputacije: 83 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
A jesi probao kad već koristiš akvarijumsku pumpu da ubaciš cevčicu ?
U isto vreme i 'luftiraš' a i mešaš za medalju. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#48 |
Veteran
Nivo reputacije: 322 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
nisam.
rasturio sam membranu. nisam zeleo da mi pirka po stolu i dize prasinu. ideja mi deluje neprakticno za kolicine tipa 10-30ml. mozda bi tako nesto imalo smisla kada bih mixao npr 100ml. u svakom slucaju,sugestija je na mestu. mozda se neko nakani da proba i to ![]() |
![]() JaZoja
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#49 |
Moder
![]() Registrovan: Dec 2011
Pohvala: 4,616
Pohvaljen: 6,178
Nivo reputacije: 1018 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Najbrze sazrevanje koje sam svojevremeno nasao na ecf-u je 5 sekundi u mikrotalasnoj. Mora da bude u otvorenoj posudi, nikako u zatvorenoj bocici. Ko se zuri neka gugla.
|
Subtank mini
![]() You can fool all the people some of the time, and some of the people all the time, but you cannot fool all the people all the time. ![]() The richest person is not the one who has the most, but the one who needs the least. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#51 |
Senior
![]() Registrovan: Oct 2013
Pohvala: 317
Pohvaljen: 316
Nivo reputacije: 122 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Ma nije to nikakva posebna procedura koja zahteva poznavanje atomske fizike itd...U zargonu se zove "quick steeping"...pod tim se podrazumeva bilo koja procedura koja ubrzava sazrevanje eliquid-a.Ima mnogo misljenja o tome.Sto je za mene ispravna procedura za nekoga je neispravna i pogresna...i obratno.Konkretno,ja kada hocu da ubrzam sazrevanje tecnosti ubacim bocicu u termos casu za kafu koju napunim vrelom vodom,sacekam da se temperatura vode izjednaci sa spoljnom temperaturom,dobro promuckam bocicu...i tako jos dva puta...i to ti je svo pametovanje oko toga.Samo uzmi u obzir da ovaj postupak,kao sto sam vec ranije napomenuo,ubija jacinu nikotinske baze....
|
|
|
![]() |
![]() ![]() |
Zahvalili : |
![]() |
#52 |
Veteran
![]()
moram opet pohvaliti Gomiletininu ideju.
![]() akvarijumska pumpica je pun pogodak ![]() neumorna je tiha je odaje toplotu.ne nesto visoku,ali dovoljnu da flasice budu toplije od temperature okoline. odokativno,rekao bih oko 30 stepeni C,dok je sobna temperatura na 20-22 stepena C. u kombinaciji sa grejanjem na radijatoru i povremenim vetrenjem,vreme za sazrevanja se smanjuje za duplo. ono sto je najbitinije,takav postupak ne utice na kvalitet juica. o jednostavnosti izrade ovakvog mixera se ne mora nista reci. cena? mene je kostala 200din. toliko ![]() |
![]() JaZoja
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#53 |
Veteran
![]() Registrovan: Jan 2014
Pohvala: 511
Pohvaljen: 1,011
Nivo reputacije: 202 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Evo ga još jedan home made, ništa specijalno, ali radi posao
![]() Jedan običan 12cm ventilator za komp, svejedno koji + jedan USB kabel, od punjača ili bilo čega, preseći žice, spojiti ventilator direktno na kabel, da ne mora da se otvara kućište da bi se prikopčao: ![]() Jedan DVD, dvostranom trakom zalepljen za neki bilo kakav odstojnik (čep, poklopac, štagod), pa za njega opet tom trakom zalepljenje bočice: ![]() ![]() Evo ga i u akciji: http://www.youtube.com/watch?v=LD7H6oBU1cg Bitno je samo da ta dvostrana traka bude dosta jaka i da ne bude kao papir tanka, jer ništa od ovih površina nije idealno ravno, treba malo "jastuka" da bude ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#54 |
Veteran
![]() Registrovan: Mar 2014
Pohvala: 2,206
Pohvaljen: 5,745
Nivo reputacije: 1033 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
A jel' na 7 ili 12V?
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#55 |
Veteran
Nivo reputacije: 202 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Kod mene je uvek svaki ventilator bio na 5V, pa tako i ovaj
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#56 |
Senior
![]() Registrovan: Nov 2012
Pohvala: 392
Pohvaljen: 526
Nivo reputacije: 130 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() https://www.youtube.com/watch?v=lO9LoB61QEk Ω |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#57 |
Veteran
![]()
Mućka se, jer se ne vrti samo u krug, nije centriran disk baš idealno, pa se cela skalamerija sa sve bočicama cima na sve strane, odnosno, ako pogledaš od gore, nije rotaciono već orbitalno
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#58 |
Moder
![]() Registrovan: Apr 2013
Godine: 62
Pohvala: 4,056
Pohvaljen: 3,371
Nivo reputacije: 578 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
@Vule, kod mene je, a i kod ostatka planete svaki kompjuterski ventilator na 12v. slobodno ga raspojasaj. Valjda nece da crkne na optimalnoj voltazi
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#59 |
Veteran
![]()
Ja sam svaki spuštao na 5V, jer za razliku od ostatka planete, imam supersonični sluh i onda sve smeta
![]() ![]() Prebacio sam bočice na pumpicu za akvarijum, videćemo šta je adekvatnija varijanta ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#60 | |
Iskusan član
![]() Registrovan: Apr 2014
Godine: 42
Pohvala: 132
Pohvaljen: 64
Nivo reputacije: 54 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Citat:
![]() Za razliku od cooler-a, koji uslijed centrifugalne sile ne "buckaju" tecnost koliko god bili van ravnoteze (kad date konstantan broj obrtaja pri konstantnoj brzini veoma brzo dolazi do stisavanja tecnosti, a praviti mjenjac se ne isplati ![]() ![]() E sad... imas na buvljacima, a i po netu za malo para da kupis potenciometara po zelji. Ja kad sam sebi radio za druge potrebe, nasao vojne potenciometre na buvljaku... mislim da sam 5 komada platio 2-3eur. Srebrni kontakti, neunistivo! Imas potenciometre gdje god se okrenes oko sebe (npr. zvucnici za komp oni obicni). Da si u BL, tacno bi te uputio na odredjenu tezgu friends Drugo, mozda sto bih dodao je da dodasstavis i timer, pa da ga ne drzis 24/7 na "on". Ipak ce ti riknuti motor jer nije namijenjen da radi toliko, i sa tolikim opterecenjem (list papira nije isto vrtiti par sekundi kao 200-300ml tecnosti 2 dana). Trece, na otvore staviti diht gumice za slavine, cisto da osiguraju da bocica ne ispadne. Plastika i guma je extra grip, a steta upropastiti zlatnu kombinaciju... Sto se tice napona i snage, ne barkaj nista da ne bi sta... ![]() Znaci opcije su (vezano za mijenjanje broja obrtaja): - Pretvarac napona (adapter, ispravljac... kako ko zove vec), ali onaj sa promjenjivim izlaznim naponom. Manje napona, manje obrtaja, samo ne pretjeruj sa smanjivanjem je ces patiti kaleme zbog malog napona bez potrebe). - Potenciometar - Stavljanje manjeg broja bocica na uredjaj, ali tako da su sve jedna do druge i popunjavaju samo 1/4 kruga. Tako dobijas ekscentar, koji ce sam od sebe usporavati motor (pod uslovom da dobijes dovoljno tereta samo na jednu stranu). Ne previse, jer nece imati snage prevagnuti preko "12 sati". Valjda kontas sta sam htio reci ![]() Kad se vec bakcete s tim razmislite o motoru brisaca iz auta (yugo npr. ![]() ![]() Obicno je najjednostavnije rjesenje ono najbolje ![]() ![]() Off: bem ti Citrus Mix... al je gadan. K'o one jeftine secerne bombone sto samo k'o fol mirisu na limun... Bljak |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Pošalji link |
Alati za teme | |
Način prikaza | |
|
|