|
Iskustva, saveti i pitanja Teme u kojima mozete pisati o svojim iskustvima, kao i dati ili pitati za savet. |
|
Alati za teme | Način prikaza |
22-05-2023, 10:48 | #1 |
Nov član
Registrovan: May 2022
Pohvala: 4
Pohvaljen: 12
Nivo reputacije: 11 |
Preporuka za opremu- čist duvanski ukus
Godinama, iako sam menjala opremu i tečnosti, nisam uspela da napravim kombinaciju koja će mi omogućiti izvlačenje čistog duvanskog ukusa, bez slatkastog ukusa, koji ću osećati dovoljno. Od tečnosti, odgovaraju mi soho, traditional, smooth ( nikotinska so)....RY 4 mi je slatkast...ali retko kada osetim ukus, bilo da je reč o gotovoj ili pravljenoj tečnosti različitih proizvodjača. Jedino što uvek osećam je kafa ( trenutno KTS). Voćkice i slatkiše ne volim. Nikotinska so nije za mene jer mi je cigareta non-stop u ruci.
Od opreme trenutno najviše koristim Vaporesso xros mini (imam dva komada), Lux, Innokin kroma-z, različitih jačina grejača...Na njima mi je kafa ekstra, duvanske....jedva nešto....Imam i Berseker i Ares 2 i još uvek živ Ello mini....i neuništivi Pico 75W... Pre nego što sam otkrila xros mini, koristila clapton grejače...pre toga pravila sama... Verujem da su mi receptori oštećeni jer i dalje koristim "smrde" ali kako osećam kafu, voćkice, vanilu...a duvanske ne... Molim za savet, bilo po pitanju opreme, tečnosti....Konačno sam priznala sebi da ne mogu sama da nadjem rešenje. Hvala unapred. |
Zahvalili : |
22-05-2023, 11:34 | #2 |
Veteran
Registrovan: Dec 2017
Godine: 53
Pohvala: 2,339
Pohvaljen: 1,650
Nivo reputacije: 267 |
Preporuka za opremu- čist duvanski ukus
Mozda je vreme da predjes na NET arome. Da li sama pravis tecnosti ili ih kupujes?
Sent from my iPhone using Tapatalk |
22-05-2023, 12:12 | #3 |
Nov član
Re: Preporuka za opremu- čist duvanski ukus
Koristila i gotove tečnosti i pravila sama ( uvek prvo sumnjam u sebe), kupujem u dvema najpoznatijim domaćim radnjama, KTS, FA, Inawera... Čitam postove iz 2018., vidim da je tu pisano o NET aromama, prvi put čujem...
|
22-05-2023, 12:37 | #4 |
Veteran
Poslacu ti jednu NET aromu da smuckas za probu. Neki je porede sa pravom pikslom Daj samo podatke u porukama
22-05-2023, 13:09 | #5 |
Nov član
Fascinantno! U nekom delu, slično procesu pravljenja biljnih tinktura. Ima logike...
|
22-05-2023, 13:58 | #6 |
Veteran
Registrovan: Jun 2017
Pohvala: 264
Pohvaljen: 1,031
Nivo reputacije: 210 |
Net sa finom kolicinom nikotina 12-18 bi trebao da ti resi problem. Samo se spremi na rebuild svakog drugog dana max, odnosno 4-6ml tecnosti. Ne bih ti preporucio da sipas u podove jer ces manjati grejace svaka 2 dana vec samo u RTA. Berserker bi tu trebao da ti zavrsi posao. Takodje zdravije je koliko moze biti
|
22-05-2023, 15:31 | #7 |
Veteran
Registrovan: Jan 2018
Pohvala: 350
Pohvaljen: 1,669
Nivo reputacije: 253 |
meni je sa net aromama max 4ml pa ide promena pamuka...i to na misice...u tankove sa fabrickim grejacima ih nikad nisam ubacivao jer bi bilo glupo da posle jednog tanka bacam grejac...
gledam da net arome koristim u tankovima gde je na najlaksi nacin moguce menjati pamuk...brunhilde mtl je za net odlicna.... kod rta tankova boja tecnosti se skroz promeni kako se se trosi tecnost jer deo se "vraca" u tank....kd rdta toga nema.... |
23-05-2023, 08:44 | #8 |
Nov član
Hvala svima na pomoći, proširih vidike, svakako ću probati NET arome.
Da li neko ima preporuku u vezi atomizera ili pod uređaja koji bolje izvlače ukus čiste duvanske tečnosti koja nije slatkasta? |
23-05-2023, 14:59 | #9 |
Senior
Registrovan: Oct 2016
Godine: 47
Pohvala: 1,617
Pohvaljen: 1,061
Nivo reputacije: 173 |
Ja sam prestao da kupujem novu opremu. I od svega što sam probao meni je najbolji za duvanske Obs engine 2. Jedino na njemu su mi se gubile te slatke note i izvlačio samo duvan. Ali svako doživljava na svoj način. Svi da probamo isti setap svako bi imao drugo mišljenje.
Послато са moto g(9) plus помоћу Тапатока |
24-05-2023, 09:15 | #10 |
Iskusan član
Registrovan: Feb 2017
Pohvala: 103
Pohvaljen: 48
Nivo reputacije: 41 |
Što s mene tiče, najpribližnije pravom duvanu su NET arome/tečnosti na genesis atomizerima. Ali genesis atiji tj geniji su suludo teški za korišćenje (bar su meni bili, prvih 3-4 godine).
Posle genija na redu su MTL RDA-ovi. Speed Revolution RDA 14mm, 900 BF RDA, Jorda B itd. Meni je kod RDA-ova super što je princip kao cigareta - nakapaš jedan đir - povučeš 10-15 dimova i stani...zato izbegavam skvonkovanje sa NET aromama. Što se NET aroma tiče ljudi ih miksaju na 15-20% ja na 2-3% jer odavno ne trošim analogne pa su se receptori oporavili. Od kupovnih aroma najduvanskije su mi Real Cigar i KTS M Blend ( u narodu poznat kao MAlboro). Ovo gore su moja iskustva i rešenja, koja sam pokupio posle dugo vremena jurenja za dugom/idealnim setup-om...tvoja će verovatno biti nešto sasvim 15-o |
24-05-2023, 10:06 | #11 | ||||
Nov član
Zvuči logično da se koriste driperi za NET tečnosti, zamene grejača na atijima svakog dana sada bi mi bile pakao, kad se čovek navuče na podove i gotove grejače,oseti šta je "lakoća postojanja" ...Znači, opet kupujem opremu, užasss...Upravo stigla Latakia, smućkaću danas....probati na atiju ali znam da se neću smiriti dok ne probam driper Real Cigar je ok, slažem se, posebno nikotinska so... koristim i nju i gotovu i mixanu...osećam ukus neko vreme, pa predjem na Air Cured, Soho, svašta....i tako u krug.......pogledaću forum za RDA i šta je trenutno dostupno kod nas.... |
||||
24-05-2023, 11:35 | #12 |
Iskusan član
Registrovan: Feb 2017
Pohvala: 103
Pohvaljen: 48
Nivo reputacije: 41 |
@tanjas
Nisam siguran da bilo čija preporuka može da ti pomogne pa ni moja...vejperski su ukusi toliko različiti da je to neverovatno. Druga stvar - dok potpuno ne batališ smrde, receptori lažu kao ludi...znam to iz ličnog iskustva S druge strane dobar driper može da se kupi za male pare, možda ti legne (možda ti bude i skroz fuj). Short Crnked RDA je moj favorit naročito kad se koristi sa meš-om (odličan i sa vatom). Namotaš U-Wick od meša i nema zime, preko 20-ak povlačenja od jednog dripovanja. Taj rda je bio da se kupi na Fast Tach-u za 5 $. Postoji jedan trik da probaš dal ti leže meš setup-ovi a da ne kupuješ ništa novo. Uzmeš bilo koji rta koji imaš, isečeš komad meša da bude par mm širi od grejača i onda preko vate namotaš par krugova (dobro oksidiziranog) meša i samo ti još fali neka dobra NET tečnost i onda ćeš znati dal ti ta priča uopšte prija. (redosled motanja je vata pa 3-4 namotaja meša pa žica na vrhu). Meš može da se oksidizira i na plinskom šporetu tj ne mora da se kupuje brener a ako ga hladiš u jako slanoj vodi posle spaljivanja, oksid na mreži je ravnomeran i perfektan. Ako budeš htela mogu ti dati meš da probaš, ne bacaj pare bzvz |
24-05-2023, 11:36 | #13 |
Veteran
Zamena vate na grejacima i samih grejaca shvatis kao “radnu terapiju” … odlicna stvar za zivce i mirnu ruku. Jos ako je u pozdini neki Mozart ili Mendelshon …
24-05-2023, 12:05 | #14 |
Nov član
@Mrvs, @Bratzza
Dobar predlog za radnu terapiju Stigla NET Latakia, nisam izdržala, na poslu sam, pa sam u Air Cured Inawera stavila par kapi, pa u tank od xross mini, ne verujem....piksla original....hvala, ljudi, mislim da će ovo biti rešenje problema. Čak razmišljam da ovo nije loša kombinacija: dodati malo NET u drugu duvansku tečnost. Stigao i Kentucky (Goldwave), rekla bih da obećava... Bacam se na potragu za driperom....možda ima nešto i ovde u oglasima...poslušaću sve vaše savete, posle ovoliko godina, da se najzad i potpuno rešim smrda Hvala za zaista detaljna uputstva |
24-05-2023, 15:11 | #15 |
Veteran
Registrovan: Jun 2017
Pohvala: 264
Pohvaljen: 1,031
Nivo reputacije: 210 |
|
Pošalji link |
Alati za teme | |