|
|
Alati za teme | Način prikaza |
07-06-2019, 13:26 | #976 |
Veteran
Registrovan: Feb 2012
Pohvala: 990
Pohvaljen: 662
Nivo reputacije: 163 |
Re: Potrosnja tecnosti ?
Poslednjih 5 godina izmedju 4-5mil dnevno i smanjila sa 12 na 3mg.
|
ego, egoC, eCab moje prve e-cigarete... i svašta nešto još....
|
|
Zahvalili : |
07-06-2019, 14:01 | #977 |
Moderator
Registrovan: Mar 2016
Godine: 53
Pohvala: 754
Pohvaljen: 4,279
Nivo reputacije: 783 |
Eh....blago tebi.
Ja "stučem" ~2.5ml ujutru uz kafu. Послато са SM-G935F уз помоћ Тапатока |
|
|
07-06-2019, 14:55 | #978 |
Veteran
Registrovan: Jan 2016
Pohvala: 2,112
Pohvaljen: 2,678
Nivo reputacije: 393 |
ja sam smanjio potrosnju na nekih 3ml dnevno
prestao sam dtl sada iskljucivo mtl nikotin sam povecao na 12mg/ml bilo je vremena kada sam pario dtl I bez nikotina I trosio ogromne kolicine tecnosti sada je manja potrosnja I manje uzivanje, to je I normalno posto sam promenio nacin parenja |
07-06-2019, 16:43 | #979 |
Veteran
Pohvala: 990
Pohvaljen: 662
Nivo reputacije: 163 |
Ne zanosite se da ce vam DTL pomoci da ostavite pre cigarete. Dokle god pokusavate sami sebi da dokazete da koriscemnjem kojekavih azdaja na 60-100V dobijate bolju aromu i potrosnjom ogromnih kolicina tecnosti sa nikotinom, vi ste i dalje okoreli pusaci koji samo na drugaciji nacin unose velike kolicine nikotina.
Kada pocnete zaista da uzivate u vapingu na nekim normalnim strujama i sa normalnim kolicinama tecnosti tada mozete da kazete da ste postali vaper ali ni to na znaci da necete jednog dana iz bilo kog razloga ponovo zapaliti pravu cigaretu. Ja parim vec 7 godina i oduvek sam na MTL i mogu raci da u prve 2 godine crv je uvek bio tu i trazio da zapalim ali ja sam uspela da istrajem ali naravno uz 24mg nikotina. Tek posle 2 godine sam pocela da smanjujem i danas evo sam na 3 mg i mogu da sedim u totalno zadimljenoj prostoriji i da ne pozelim da zapalim ali isto tako dim od duvana mi i dalje ne smeta. To je samo moje misljenje i necu ulaziti nisakim u polemiku da bih objasnila ono sto ovde sam napisala. Uzivajte u aromama a nemojte da pravite samo ogromne oblake misleci da je aroma mnogo bolja. |
ego, egoC, eCab moje prve e-cigarete... i svašta nešto još....
|
|
09-06-2019, 16:09 | #980 |
Veteran
Registrovan: Jan 2018
Pohvala: 350
Pohvaljen: 1,669
Nivo reputacije: 253 |
Sinoc bio u kafani i drugar me ugusi sa cigaretom (postadoh veci katolik od Pape)...
A trenutno trosim standardno nekih mtl 5ml sa 9mg nikotina i zavisi od dana do dana ali nikad preko 10ml 3mg na DL-u.... |
09-06-2019, 16:54 | #981 |
Moderator
Registrovan: Dec 2013
Godine: 45
Pohvala: 5,253
Pohvaljen: 2,428
Nivo reputacije: 409 |
Jasmina sve ok što si rekla, ja sam 90 % na m2l ali kažeš "Uzivajte u aromama a nemojte da pravite samo ogromne oblake misleci da je aroma mnogo bolja." Ali ista aroma na M2L na kayi naprimer I ista ta aroma na D2L na dripcu naprimer koliko sam ja primetio bolje se izvuče na D2L na dripcima itd. No sad ovo je moje mišljenje
Sent from my G3221 using Tapatalk |
What it takes, who I am, where I've been belong
You can't be something you're not Be yourself, by yourself Stay away from me A lesson learned in life Known from the dawn of time |
|
09-06-2019, 17:17 | #982 |
Veteran
@jasmina lepo si sve objasnila
ali nemoj da zaboravis da ima nas koji parimo mtl i dtl tako da znamo sta su razlike u oba nacina parenja kazes da nikada nisi parila dtl sta samim tim znaci da nisi osoba koja je strucna da iznosi bilo kakve zakljucke sto se tice toga hvala bogu ima nas dosta nas koji smo parili I parimo na oba nacina tako da znamo sta je sta I koje su razlike drago mi je da si izjavila svoja zapazanja o parenja, ali nazalost ti nisi osoba koja zna bilo sta o dtl nacinu parenja I samim tim nisi osoba koja je strucna da komentarise o tome verujem da si probala dtl I nisi volela, sta si po meni trebala da napises vidim da ti mislis da je dtl kada se pari na velukim snagama I trosi se ogromna kolicina tecnosti sto uopste nije tacno, dtl moze da se pari na malum snagama @jasmina verujem da si super osoba ali nemoj komentarisati o necemu gde nemas iskustva,ovo se isto odnosi I na druge osobe verujem da smo clanovi ovog foruma da pomognemo ljudima da se odkace cigareta a imam utisak da dosta nas neradi to vec je ovde da kritikuje dtl nacin parenja zakljucak mtl I dtl su super nacin parenja I bezveze je kritikovati paris sta ti odgovara a samim tim neznaci da je tvoj nacon parenja najbolji dosta vas ima da me mrzi zbog ovog sta sam napisao ali sta je tu je volim da sam iskren, znam ako bih samo pisao da je mtl najboli nacin parenja imao bih na ovom forumu vise prijatelja ali samim tim ja bi bio lazov sto nezelim da budem |
07-11-2019, 13:50 | #983 |
Iskusan član
Registrovan: Mar 2019
Pohvala: 124
Pohvaljen: 66
Nivo reputacije: 32 |
Verovatno ostavljam post u pogresnoj temi ali mi je potrebna pomoc.
Moze li mi neko reci koliko mililitara e tecnosti zamenjuje jednu paklicu cigareta!? Nekad su pisali da je to 1ml dok su bili stari atomizeri i e cigarete,sad mi je to malo apsurdno posto neko trosi mnogo vise tecnosti pa bi bilo da onaj ko pari 5ml kao da pusi 5 paklica!? Послато са SM-N910F помоћу Тапатока |
07-11-2019, 14:55 | #984 |
Moderator
Registrovan: Feb 2016
Godine: 33
Pohvala: 2,998
Pohvaljen: 1,600
Nivo reputacije: 259 |
Tu je mnogo faktora uključeno, od samog korisnika pa do opreme i tečnosti koju koristi. Neki ljudi su pokušali da ustanove u nekom prethodnom periodu da je 1ml jedna paklica cigareta, kako bi onaj ko se opredeljuje za ecig znao od prilike kako cela stvar funkcioniše. Pojavom modernijih uredjaja, računica se komplikuje i onda mora da se računa unesen nikotin preko parenja, u odnosu na nikotin koji se unoci analognim cigaretama.. Barem moje neko zapažanje.
|
Vaping_Nexus_Youtube_Reviews: https://www.youtube.com/@vapingnexus
|
|
07-11-2019, 15:05 | #985 |
Junior Admin
Registrovan: Mar 2013
Godine: 48
Pohvala: 12,183
Pohvaljen: 17,076
Nivo reputacije: 2803 |
Nekada davno tim doktora farsalinosa je merio nikotin u krvnoj plazmi sa EVOD atomizerom na 9W... Koliko se sećam bilo je 45 minuta za jedan Marlboro... E sad treba preračunati...
Evo teme http://www.e-cigserbia.com/showpost....&postcount=589 EDIT Opet se svodi na ovo što Nexus kaže... |
"The needs of the many outweigh the needs of the few."
|
|
07-11-2019, 15:15 | #986 |
Iskusan član
Registrovan: Mar 2019
Pohvala: 124
Pohvaljen: 66
Nivo reputacije: 32 |
Upravo taj EVOD sam i koristio u samom pocetku i na njemu se ne moze potrositi bas puno tecnosti za ovo vreme koje je naveo osim da se vuce iz petnih zila
Ovde misli na jednu cigaretu Mallbora!? Послато са SM-N910F помоћу Тапатока |
26-11-2019, 22:41 | #987 |
Video Recenzent
Godine: 41
Pohvala: 2,632
Pohvaljen: 1,331
Nivo reputacije: 486 |
Matematika koliko se secam davno kada sam racunao, racunao sam nikotin u 2 pakle pljuga (koliko sam pusio pre parenja), pa sam racunao tadasnju potrosnju tecnosti (18 mg) i dan danas cepam toliko, nepopustam! ispada da bar u mojoj varijanti sam unosio nikotina skoro duplo manje dok nisam poceo da parim.
E sad to je ako se dobro secam matematika za mene, e sad OPET se vracam na to da nikotin ovde je najmanji problem, jer sam pisao o tome vec milion puta, nikotin ima skoro identicna dejstva kao kofein, znaci kod overe (prevelike doze nikotina ili kofeina), telo se ponasa isto, drhtavica, lupanje srca, hladan znoj itd, e sad neki izmisljeni lik zika pari na 2 mg nikotina jer jelte nikotin nije dobar, ali pije 2 litre kafe, a ja popijem 1 do 2 kafe, ali zato derem 18 mg tecnost i pevam Sustina je da je kod pljuga problem u katranu (asfalt), ugljen monoksidu i jos oko nekih 1500 stetnih stvari koje stavljaju u pljuge. Tako da iskreno mislim da nikotin nije TOLIKO strasan problem. I da jos jedna stvar, one fore iz filmova, lik kane 2 kapi cistog nikotina nekom u kafu ovaj popije i umre odmah, su smesne, kao i prica da jedna kap cistog nikotina moze da ubije odraslog coveka, isto laz. Jednom prilikom sam prosuo cist nikotin 99.9% sebi na grudi, preko majice i potkosulje, skinuo majicu bacio na pranje, nesto pece skinem potkosulju, jako crvenilo na grudima, kao opekotina, seo uzeo mod zapario od nervoze momacki, stavio mob pored sebe i pratim puls, ocekivao sam minimum nikotinski udar, znojenje, jako lupnje srca i slicno, i eventualno ako lupanje srca predje preko 120 da zovem hitnu, pogotovo sto imam probleme sa srcem i pijem neke lekove... Sta mislite sta se desilo? NISTA, niti mi srce lupalo brze, niti sam se preznojio, samo sam imao opekotinu na grudima (jer se nikotin apsorbuje kroz kozu u telo). Tako da sam srusio taj mit o nikotinu ubici. Malo sam otisao u off, mada mi se cini da u poslednje vreme sam smanjio kolicinu poparene tecnosti, nekada sam bio na 3-5 ml, i sipam 10 ml, i cepam dok je ne poparim 2-3 dana, i onda menjam tecnost, sad mi se nesto cini da mi se tih 10 ml oduzi na vise od 3 dana... |
|
|
28-11-2019, 16:34 | #988 |
Moderator
Pohvala: 1,447
Pohvaljen: 758
Nivo reputacije: 172 |
Jedan detalj bih podelio, možda nekome bude smisleno...
Daklem, trošim 50/50 tečnosti sa 10 mg nikotina, M2l naravno i to uglavnom na dogiju, kf prajmu, muji vata, KA žica 0,255mm i sporadično 0,321 mm. Tečnosti pravim bez vode. PG i VG je Meilab i Centrohem, arome TPA RY4 double (3-4%), FA RY4 (3%) i Vaporever Parliament (2,5%). RY4 parim na 9-10W, Parliament gledam da gađam da bude oko 13W. Obično trošim 6 do 8 ml, maksimalno 10 ml tečnosti dnevno. Obe tečnosti trošim neko duže vreme i to su providne tečnosti i drugari su grejačima, odnosno žici. Leto, celo ovo leto 2019. pakleno sam proveo na terenu (jun, jul, avgust i septembar), sa temperaturama maksimalnim i danju i noću, napolju od rana jutra od mraka. Primetio sam ne samo da mi je potrošnja tečnosti drastično bila povećana (preko 15 ml do 20ml!), ali ne samo zbog toga što sam budan od zore do uveče, već sam vatu i grejače morao da menjam češće. I to bukvalno posle 2. tanka na dogiju i posle 1. na prajmu. I sama tečnost je bila manje viskozna. Uz sebe uvek nosim 2 bočice od 20, odnosno 30 ml. Ostatak stoji na prohladnom i tamnom mestu. Mislio sam da ima veze i sa žicom, pa sa vatom, pa i sa jednostavno povećanim korišćenjem. Međutim... Prođe leto, ja i dalje na terenu, ali je napolju temperatura između 1 i 20 stepeni. Iste tečnosti, ista vata, ista žica. I sve se vratilo u normalu. I potrošnja i viskoznost tečnosti i zamena vate (može i posle 5 tankova) i grejača (može i posle 6 tankova). Naravoučenije: Logično je pretpostaviti da je viskoznost tečnosti drugačija na ekstremno visokim temperaturama i da će tečnost biti ređa, a time i potrošnja veća. Da li je onda zbog toga potrebno češće menjati vatu i grejač? I pitam se kakvog je uticaja tečnost u takvim slučajevima na naše zdravlje? Nisam osetio nikakve tegobe niti promene... |
|
|
28-11-2019, 18:19 | #989 |
Veteran
@Jagodinac da li si primetio, leti arome tecnosti su losije
Vise se trosi slabija aroma manje zadovoljstvo |
28-11-2019, 19:18 | #990 |
Moderator
Pohvala: 1,447
Pohvaljen: 758
Nivo reputacije: 172 |
@dragon, u principu jeste zbog leta, ali mislim da je posebno naglašeno zbog temperature preko 35 stepeni većim delom dana, a ja bio napolju, sa tečnošću.
|
|
|
Pošalji link |
Tagovi |
potrosnja |
Alati za teme | |
Način prikaza | |
|
|