Home Register FAQ
 e-cigSerbia Forum
Vi imate novu PP! Kliknite ovde kako bi pročitali!
Ako ste ovde prvi put, obavezno pogledajte odgovore na često postavljana pitanja. Morate biti član foruma da bi mogli učestvovati u diskusijama.
Za registraciju kliknite ovde, unesite potrebne podatke i za par minuta bićete član foruma. Za pregledanje poruka, izaberite forum sa liste ispod.

Idi nazad   e-cigSerbia Forum > Tečnosti za elektronske cigarete > Uradi sam > Doziranje
Zaboravljena šifra? Registracija

Odgovorite na temu

Alati za teme Način prikaza
Staro 20-03-2024, 22:47   #1
singleton
Nov član

Registrovan: Mar 2024
Pohvala: 0
Pohvaljen: 0
Nivo reputacije: 4
singleton je na dobrom putu
Uobičajeno Doziranje sirovina

Pozdrav,

Rešio sam da probam da napravim vape tečnost, ali nisam siguran da li sam lepo izračunao količinu svih stavki koje treba da pomešam.

Kupio sam Umbrella proizvode, VG i PG posebno, aromu i nikotinsku bazu (UMBRELLA BAZA 40VG 100MG NIKOTINA 50ML)

Želeo bih da napravim 100ml tečnosti 50/50 VG/PG sa 6 mg nikotina.

Mere koje sam ja dobio su:

Nikotin 6ml
PG 44 ml
VG 47 ml
Aroma 3 ml (za aromu kažu da je dovoljno 2-3% ukoliko se ne varam?)

Da li je moja računica u redu?
singleton nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Staro 20-03-2024, 23:27   #2
Shommy
Aktivan član

Registrovan: Jul 2022
Pohvala: 78
Pohvaljen: 68
Nivo reputacije: 19
Shommy je poznat svimaShommy je poznat svimaShommy je poznat svimaShommy je poznat svimaShommy je poznat svimaShommy je poznat svima
Uobičajeno Re: Doziranje sirovina

Pa to je to. Ja sam dobio ovo:

Baza 6 ml
Aroma 3 ml
VG 47.6 ml
PG 43.4 ml

Sent from my M2101K6G using Tapatalk
Shommy nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Staro 21-03-2024, 00:19   #3
illuminated
Iskusan član

Registrovan: Nov 2023
E-cig: *.MTL
Pohvala: 161
Pohvaljen: 163
Nivo reputacije: 29
illuminated ima čime da se ponosiilluminated ima čime da se ponosiilluminated ima čime da se ponosiilluminated ima čime da se ponosiilluminated ima čime da se ponosiilluminated ima čime da se ponosiilluminated ima čime da se ponosiilluminated ima čime da se ponosiilluminated ima čime da se ponosiilluminated ima čime da se ponosiilluminated ima čime da se ponosi

Jeste racunica OK, samo sto se tice arome - zavisi sta mesas... vecina aroma ima drugacije preporuke za doziranje, pa samo proveri posebno za to sto koristis koliko je najbolje da se stavi.

Ja vise volim ako pogresim, da pogresim tako sto stavim vise arome, jer kasnije mogu lako da razblazim. Ako stavim manje, onda je tesko kasnije da se dobije bas dobra tecnost, jer imas aromu koja je zrela duze i onu koja je manje, pa kad god da probas, nece biti tecnost sa aomom koja je propisno zrela. Ima aroma koje prastaju i ovakve greske, ali ne sve.
illuminated nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Zahvalili :
Staro 21-03-2024, 12:20   #4
illuminated
Iskusan član

illuminated ima čime da se ponosiilluminated ima čime da se ponosiilluminated ima čime da se ponosiilluminated ima čime da se ponosiilluminated ima čime da se ponosiilluminated ima čime da se ponosiilluminated ima čime da se ponosiilluminated ima čime da se ponosiilluminated ima čime da se ponosiilluminated ima čime da se ponosiilluminated ima čime da se ponosi

uh, ne znam sta mi bi ovde iznad, nije "zrela" nego "zrila"
Staro 21-03-2024, 15:06   #5
nikouro
Veteran

nikouro's avatar

Registrovan: Mar 2015
Godine: 51
E-cig: SBS-BSKR2,iKunn-Soulmate
Pohvala: 685
Pohvaljen: 955
Nivo reputacije: 227
nikouro je za svaku pohvalunikouro je za svaku pohvalunikouro je za svaku pohvalunikouro je za svaku pohvalunikouro je za svaku pohvalunikouro je za svaku pohvalunikouro je za svaku pohvalunikouro je za svaku pohvalunikouro je za svaku pohvalunikouro je za svaku pohvalunikouro je za svaku pohvalu

Nov si pa ne znam da li si i koliko procitao tekstova o ....
Obavezno na pocetku koristi rukavice kada sam pravis tecnost. Nikotin od 100mg je jak koncentrat, otrov !!!
Ako ispitujes odredjene arome, ukus i potrebnu jacinu doziranja, idi na manje kolicine. Nekih 30ml da ce ti pun uvid u mix i rad atomizera. Sasvim je dovoljno da se zaigras i oko grejaca, kolicine vate i vazduha.
Kasnije kada nadjes i zadovoljis svoja ocekivanja prilikom miksovanja, onda mozes na 100 ili vise .

Ω + V + W =

nikouro nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Zahvalili :
Staro 21-03-2024, 21:56   #6
illuminated
Iskusan član

Da, sa ovim se u potpunosti slazem.

Ja testove radim na dosta manjim kolicinama... po 5ml, pa ako ispadne kako treba (nekada neke cekam i po par meseci) onda pravim vece kolicine. Jeste dugotrajno, ceka se, ali to je nacin da u ovom hobiju dodjes do dobrog rezultata.
Staro 21-03-2024, 22:52   #7
singleton
Nov član

Registrovan: Mar 2024
Pohvala: 0
Pohvaljen: 0
Nivo reputacije: 4
singleton je na dobrom putu

Hvala svima na savetima, hteo sam da proverim jos jednom mere da ne pogrešim slučajno i preteram sa nikotinom.

Rukavice obavezno, a što se tice aroma... ja čulo ukusa nemam tako da taj deo i nije neki problem
singleton nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Odgovorite na temu

e-cigSerbia Forum > Tečnosti za elektronske cigarete > Uradi sam > Doziranje

Pošalji link

Alati za teme
Način prikaza

Pravila pisanja
Vi ne možete pisati nove teme
Vi ne možete pisati replike
Vi ne možete prikačiti fajlove
Vi ne možete menjati vaše postove

BB kod je On
Smajliji su On
[IMG] kod je On
HTML kod je Off

Pređi na

Vremenska zona je GMT +1. Trenutno je 06:53 sati.