![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
|
Alati za teme | Način prikaza |
![]() |
#1 |
Nov član
![]() Registrovan: Mar 2024
Pohvala: 0
Pohvaljen: 0
Nivo reputacije: 4 ![]() |
![]()
Pozdrav,
Rešio sam da probam da napravim vape tečnost, ali nisam siguran da li sam lepo izračunao količinu svih stavki koje treba da pomešam. Kupio sam Umbrella proizvode, VG i PG posebno, aromu i nikotinsku bazu (UMBRELLA BAZA 40VG 100MG NIKOTINA 50ML) Želeo bih da napravim 100ml tečnosti 50/50 VG/PG sa 6 mg nikotina. Mere koje sam ja dobio su: Nikotin 6ml PG 44 ml VG 47 ml Aroma 3 ml (za aromu kažu da je dovoljno 2-3% ukoliko se ne varam?) Da li je moja računica u redu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Aktivan član
![]() Registrovan: Jul 2022
Pohvala: 78
Pohvaljen: 68
Nivo reputacije: 19 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Pa to je to. Ja sam dobio ovo:
Baza 6 ml Aroma 3 ml VG 47.6 ml PG 43.4 ml Sent from my M2101K6G using Tapatalk |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Iskusan član
![]() Registrovan: Nov 2023
Pohvala: 161
Pohvaljen: 163
Nivo reputacije: 29 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Jeste racunica OK, samo sto se tice arome - zavisi sta mesas... vecina aroma ima drugacije preporuke za doziranje, pa samo proveri posebno za to sto koristis koliko je najbolje da se stavi.
Ja vise volim ako pogresim, da pogresim tako sto stavim vise arome, jer kasnije mogu lako da razblazim. Ako stavim manje, onda je tesko kasnije da se dobije bas dobra tecnost, jer imas aromu koja je zrela duze i onu koja je manje, pa kad god da probas, nece biti tecnost sa aomom koja je propisno zrela. Ima aroma koje prastaju i ovakve greske, ali ne sve. |
![]() |
![]() ![]() |
Zahvalili : |
![]() |
#4 |
Iskusan član
Nivo reputacije: 29 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
uh, ne znam sta mi bi ovde iznad, nije "zrela" nego "zrila"
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Veteran
![]() Registrovan: Mar 2015
Godine: 51
Pohvala: 685
Pohvaljen: 955
Nivo reputacije: 227 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Nov si pa ne znam da li si i koliko procitao tekstova o ....
Obavezno na pocetku koristi rukavice kada sam pravis tecnost. Nikotin od 100mg je jak koncentrat, otrov !!! Ako ispitujes odredjene arome, ukus i potrebnu jacinu doziranja, idi na manje kolicine. Nekih 30ml da ce ti pun uvid u mix i rad atomizera. Sasvim je dovoljno da se zaigras i oko grejaca, kolicine vate i vazduha. Kasnije kada nadjes i zadovoljis svoja ocekivanja prilikom miksovanja, onda mozes na 100 ili vise . |
Ω + V + W =
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
Zahvalili : |
![]() |
#6 |
Iskusan član
![]()
Da, sa ovim se u potpunosti slazem.
Ja testove radim na dosta manjim kolicinama... po 5ml, pa ako ispadne kako treba (nekada neke cekam i po par meseci) onda pravim vece kolicine. Jeste dugotrajno, ceka se, ali to je nacin da u ovom hobiju dodjes do dobrog rezultata. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Nov član
![]() Registrovan: Mar 2024
Pohvala: 0
Pohvaljen: 0
Nivo reputacije: 4 ![]() |
![]()
Hvala svima na savetima, hteo sam da proverim jos jednom mere da ne pogrešim slučajno i preteram sa nikotinom.
Rukavice obavezno, a što se tice aroma... ja čulo ukusa nemam tako da taj deo i nije neki problem ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Pošalji link |
Alati za teme | |
Način prikaza | |
|
|