Home Register FAQ
 e-cigSerbia Forum
Vi imate novu PP! Kliknite ovde kako bi pročitali!
Ako ste ovde prvi put, obavezno pogledajte odgovore na često postavljana pitanja. Morate biti član foruma da bi mogli učestvovati u diskusijama.
Za registraciju kliknite ovde, unesite potrebne podatke i za par minuta bićete član foruma. Za pregledanje poruka, izaberite forum sa liste ispod.

Idi nazad   e-cigSerbia Forum > Pravila Foruma, obaveštenja, pitanja > Pravila, obaveštenja i novosti
Zaboravljena šifra? Registracija

Odgovorite na temu

Alati za teme Način prikaza
Staro 23-07-2014, 22:59   #1
dacha
Veteran

dacha's avatar

Registrovan: Jan 2013
Pohvala: 1,455
Pohvaljen: 4,447
Nivo reputacije: 624
dacha ima reputacijudacha ima reputacijudacha ima reputacijudacha ima reputacijudacha ima reputacijudacha ima reputacijudacha ima reputacijudacha ima reputacijudacha ima reputacijudacha ima reputacijudacha ima reputaciju
Uobičajeno Slike na forumu

Preporucio bih i ovaj sajt za postavljanje slika, besplatan, nije potrebna registracija za osnovne funkcije, jednostavno manipulisanje dimenzijama slike, moze da se kaci i video, generise sve potrebne linkove, neogranicen bandwith.
Koristim ga jako dugo (postoji 10 godina) i prezadovoljan sam.

Kod:
tinypic.com

Hedonizam jača organizam! ;]
dacha nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Zahvalili :
Staro 24-07-2014, 10:17   #2
alexdja
Senior

alexdja's avatar

Registrovan: Apr 2014
Pohvala: 1,424
Pohvaljen: 758
Nivo reputacije: 164
alexdja je za svaku pohvalualexdja je za svaku pohvalualexdja je za svaku pohvalualexdja je za svaku pohvalualexdja je za svaku pohvalualexdja je za svaku pohvalualexdja je za svaku pohvalualexdja je za svaku pohvalualexdja je za svaku pohvalualexdja je za svaku pohvalualexdja je za svaku pohvalu
Uobičajeno Re: Slike na forumu

TinyPic često bez nekog jasnog razloga obriše sliku ako je postavljena u guest modu, pa posle postovi sa linkom izgube smisao...

I nije jedini naravno, na mnogim sajtovima je sudbina, ovako otpremljenih slika, ista...

Kod registrovanih naloga je dosta ređi slučaj "nestanka" slika...

Koji god image host koristili, bilo bi poželjno da članovi registruju nalog, jer kada se čitaju stariji postovi iz ranije aktuelnih tema, ostaju samo no image linkovi, što kvari celu temu i poentu...

Nema više divljeg bučka.
alexdja nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Zahvalili :
Staro 24-07-2014, 13:16   #3
Guru
Veteran

Guru's avatar

Registrovan: Mar 2014
Pohvala: 2,206
Pohvaljen: 5,745
Nivo reputacije: 1032
Guru ima reputacijuGuru ima reputacijuGuru ima reputacijuGuru ima reputacijuGuru ima reputacijuGuru ima reputacijuGuru ima reputacijuGuru ima reputacijuGuru ima reputacijuGuru ima reputacijuGuru ima reputaciju

Besplatan acc
Guru nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Zahvalili :
Staro 25-07-2014, 00:24   #4
Estariol
Veteran

Estariol's avatar

Registrovan: Jan 2014
Godine: 48
E-cig: Defender 2/Balrog + Rose
Pohvala: 3,841
Pohvaljen: 1,386
Nivo reputacije: 337
Estariol ima reputacijuEstariol ima reputacijuEstariol ima reputacijuEstariol ima reputacijuEstariol ima reputacijuEstariol ima reputacijuEstariol ima reputacijuEstariol ima reputacijuEstariol ima reputacijuEstariol ima reputacijuEstariol ima reputaciju

Kod:
www.dodaj.rs

Vanzemljaci? Ako oćeju da dođeju, neka dođeju, ako nećeju, ne moraju...
Estariol nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Zahvalili :
Staro 01-08-2014, 20:20   #5
kjosmofon
Iskusan član

kjosmofon's avatar

Registrovan: Jul 2014
Pohvala: 170
Pohvaljen: 80
Nivo reputacije: 59
kjosmofon je poznat svimakjosmofon je poznat svimakjosmofon je poznat svimakjosmofon je poznat svimakjosmofon je poznat svimakjosmofon je poznat svimakjosmofon je poznat svima

Kod:
http://prntscr.com/
brz i pouzdan 100% time up
kjosmofon nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Zahvalili :
Staro 06-08-2014, 23:48   #6
alexdja
Senior

alexdja's avatar

Registrovan: Apr 2014
Pohvala: 1,424
Pohvaljen: 758
Nivo reputacije: 164
alexdja je za svaku pohvalualexdja je za svaku pohvalualexdja je za svaku pohvalualexdja je za svaku pohvalualexdja je za svaku pohvalualexdja je za svaku pohvalualexdja je za svaku pohvalualexdja je za svaku pohvalualexdja je za svaku pohvalualexdja je za svaku pohvalualexdja je za svaku pohvalu

Citat:
Originalna poruka od alexdja Vidi poruku
TinyPic često bez nekog jasnog razloga obriše sliku...
Na ovo mislim...

http://www.e-cigserbia.com/showpost....&postcount=108

I onda jedan lep post, sa zanimljivim slikama više nema smisla...

Nema više divljeg bučka.
alexdja nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Zahvalili :
Staro 09-09-2014, 17:30   #7
Sima_Sremac
Senior

Sima_Sremac's avatar

Registrovan: Jul 2012
Pohvala: 147
Pohvaljen: 124
Nivo reputacije: 77
Sima_Sremac ima čime da se ponosiSima_Sremac ima čime da se ponosiSima_Sremac ima čime da se ponosiSima_Sremac ima čime da se ponosiSima_Sremac ima čime da se ponosiSima_Sremac ima čime da se ponosiSima_Sremac ima čime da se ponosiSima_Sremac ima čime da se ponosiSima_Sremac ima čime da se ponosi

Kako da izbrišem slike koje sam ranije postavio na forum...Sada probam da ubacim novu sliku i daje mi objašnjenje da sam prekoračio limit,ok ali kako da obrišem stare slike?
Hvala...

Sima_Sremac nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Staro 09-09-2014, 20:10   #8
Finder
Prijatelj foruma

Finder's avatar

Registrovan: Dec 2011
Pohvala: 2,896
Pohvaljen: 8,545
Nivo reputacije: 1191
Finder ima reputacijuFinder ima reputacijuFinder ima reputacijuFinder ima reputacijuFinder ima reputacijuFinder ima reputacijuFinder ima reputacijuFinder ima reputacijuFinder ima reputacijuFinder ima reputacijuFinder ima reputaciju

Nema smisla da brises slike koje si vec postavio. Onda ti postovi nece vise vredeti nista. Slike postavi na neki od servera
Kod:
http://postimage.org/
https://imgur.com/
http://dodaj.rs/
http://www.zaslike.com/
i onda link postuj ovde.
Finder nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Zahvalili :
Staro 02-10-2014, 00:54   #9
Vapoholic
Veteran

Vapoholic's avatar

Godine: 54
E-cig: Imam, hvala! ;)
Pohvala: 6,053
Pohvaljen: 7,563
Nivo reputacije: 1119
Vapoholic ima reputacijuVapoholic ima reputacijuVapoholic ima reputacijuVapoholic ima reputacijuVapoholic ima reputacijuVapoholic ima reputacijuVapoholic ima reputacijuVapoholic ima reputacijuVapoholic ima reputacijuVapoholic ima reputacijuVapoholic ima reputaciju
Uobičajeno Re: Galerija opreme

Kako da postavim sliku bez ovog belog okvira? Inace kacim preko menadzera zakacenih fajlova.
Priložene Slike
File Type: jpg Vamo stalak.jpg (20.3 KB, 2193 pregleda)

"Duboko u tebi strasti slamaju i ono što je preostalo i ono što ne postoji..."

Smoke free since 11-07-2014
Vapoholic nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Staro 02-10-2014, 13:21   #10
Finder
Prijatelj foruma

Finder's avatar

Registrovan: Dec 2011
Pohvala: 2,896
Pohvaljen: 8,545
Nivo reputacije: 1191
Finder ima reputacijuFinder ima reputacijuFinder ima reputacijuFinder ima reputacijuFinder ima reputacijuFinder ima reputacijuFinder ima reputacijuFinder ima reputacijuFinder ima reputacijuFinder ima reputacijuFinder ima reputaciju
Uobičajeno Re: Galerija opreme

Citat:
Originalna poruka od Vapoholic Vidi poruku
To sam procitao ranije ali iz menadzera izgleda uvek ide okvir, a na tim sajtovima ako obrisu slike ostaje prazan post, ako se dobro secam.
Ako sliku ubacis sa attach tagovima koristeci ikonu sa znakom spajalice, imaces je u postu bez okvira.

Kod attachovanja fajlova imaj na umu da svi imamo odredjene kvote. Ne moze se mnogo priloga tako postaviti.
Finder nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Staro 11-02-2015, 10:21   #11
shomy_ksh
Moderator

shomy_ksh's avatar

Registrovan: Feb 2014
E-cig: VTCmini & kfl+
Pohvala: 1,502
Pohvaljen: 2,567
Nivo reputacije: 466
shomy_ksh ima reputacijushomy_ksh ima reputacijushomy_ksh ima reputacijushomy_ksh ima reputacijushomy_ksh ima reputacijushomy_ksh ima reputacijushomy_ksh ima reputacijushomy_ksh ima reputacijushomy_ksh ima reputacijushomy_ksh ima reputacijushomy_ksh ima reputaciju

Evo meni bese dosadno pa odradih
dodaj.rs
1. Otvorite stranicu
Kod:
www.dodaj.rs
2. Klik na "UPLOAD"

3. Nađete sliku u računaru koju želite da "upladujete na sajt", kliknete na nju i kliknete "Open"

4. Slika je dodata na listu za upload, kliknite UPLOAD.

5. U zavisnosti od veličine slike i brzine internet konekcije, sačekajte da se slika uploaduje

6. Kad je upload završen, otvara se stranica slikom, u donjem levom uglu kliknite na Embed codes.

7. Otvoriće se spisak sa kodovima - linkovima slike, onaj link koji nas interesuje je link koji se završava sa ekstenzijom slike, tj .jpg, .gif, .png,...itd. Kopirate link (Copy)

8. Na forumu, gde želite sliku da postavite (odgovor, brzi odgovor, poruka, otvaranje teme,...), klik na ikonicu i otvoriće se prozorčić i u polju za link slike unesite kopirani lik (Paste)

9. Na kraju, u poruci, link slike treba da izgleda ovako:

Napomena :
- Ukoliko želite da smanjite rezoluciju slike (Resize), pre Koraka 4. na sličici postoji sa leve strane olovka. Kliknite na nju i otvoriće se prozor sa opcijama.
- sajt podržava JPG, PNG i BMP do 6 MB veličine.

shomy_ksh nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Staro 11-02-2015, 14:54   #12
Vapoholic
Veteran

Vapoholic's avatar

Godine: 54
E-cig: Imam, hvala! ;)
Pohvala: 6,053
Pohvaljen: 7,563
Nivo reputacije: 1119
Vapoholic ima reputacijuVapoholic ima reputacijuVapoholic ima reputacijuVapoholic ima reputacijuVapoholic ima reputacijuVapoholic ima reputacijuVapoholic ima reputacijuVapoholic ima reputacijuVapoholic ima reputacijuVapoholic ima reputacijuVapoholic ima reputaciju

Hvala na trudu Shomy!

Ja koristim:
Kod:
http://postimage.org/
Ima 3 koraka: browse, upload i copy hotlink for forums uz opcije sa ili bez menjanja rezolucije (default je da se ne menja rezolucija).

Nema ogranicenja velicine fajla ali kod postavljanja na forum uvek brisem reklamne poruke u sklopu linka. To malo smara.

"Duboko u tebi strasti slamaju i ono što je preostalo i ono što ne postoji..."

Smoke free since 11-07-2014
Vapoholic nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Zahvalili :
Staro 24-03-2015, 22:40   #13
MacVap
Senior

MacVap's avatar

Pohvala: 804
Pohvaljen: 622
Nivo reputacije: 140
MacVap je za svaku pohvaluMacVap je za svaku pohvaluMacVap je za svaku pohvaluMacVap je za svaku pohvaluMacVap je za svaku pohvaluMacVap je za svaku pohvaluMacVap je za svaku pohvaluMacVap je za svaku pohvaluMacVap je za svaku pohvaluMacVap je za svaku pohvaluMacVap je za svaku pohvalu

Apelujem da izbegavate tinypic jer se slike ne vide. Taj sto postavlja je vidi jer je logovan ili mu server zna IP adresu, ali ovde izlazi samo kvadratic. Tek kade se klikne na njega i ode na tinypic stranu*, prikaze se slika, ali ne cela (samo slika), vec i elementi okolo. URL adresa se menja automatski sa *.jpg u neki njihov URL:

Kod:
http://tinypic.com/view.php?pic=XXXXXX=8
Cudi me da dosad niko nije komentarisao, mozda sam ja i izuzetak jer imam adblock, pa me zbog toga tinypic mrzi, ali snimicu video ako mi ne verujete. Probano na Operi, Hromu, Firefoxu...

* A to klikanje je protiv pravila foruma o direktnim linkovima, koliko znam...
MacVap je na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Staro 24-03-2015, 22:47   #14
dacha
Veteran

dacha's avatar

Registrovan: Jan 2013
Pohvala: 1,455
Pohvaljen: 4,447
Nivo reputacije: 624
dacha ima reputacijudacha ima reputacijudacha ima reputacijudacha ima reputacijudacha ima reputacijudacha ima reputacijudacha ima reputacijudacha ima reputacijudacha ima reputacijudacha ima reputacijudacha ima reputaciju

Nisam bas siguran da se menja url automatski i da je povezano sa IP adresama.
Za probu sam iskoristio ovu poruku jer je slika uploadovana bas na tinypic i probao sam preko Thora-a (prvo nasumicni IP u Nemackoj a onda u Danskoj) i normalno vidim sliku koja je btw okacena sa IP-a iz Telekomovog opsega. Mozda jednostavno u tvom slucaju nije koriscen direct link kad je post-ovano na forumu ili je neki problem do tebe.

Ja sam prestao da kacim slike na tinypic zbog povremenog nasumicnog brisanja slika kad se uploaduju kao guest pa su onda poruke besmislene, a i nije im nesto intuitivan UI.

Inace u poslednje vreme najvise koristim imgur za postavljanje slika, ima odlican UI i za sada nisam primetio neke probleme sa njim.
Kod:
http://imgur.com/

Hedonizam jača organizam! ;]
dacha nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Staro 24-03-2015, 23:26   #15
MacVap
Senior

MacVap's avatar

Pohvala: 804
Pohvaljen: 622
Nivo reputacije: 140
MacVap je za svaku pohvaluMacVap je za svaku pohvaluMacVap je za svaku pohvaluMacVap je za svaku pohvaluMacVap je za svaku pohvaluMacVap je za svaku pohvaluMacVap je za svaku pohvaluMacVap je za svaku pohvaluMacVap je za svaku pohvaluMacVap je za svaku pohvaluMacVap je za svaku pohvalu

Evo kako se ponasa sa svim slikama sa tinypic-a:

(samo ovaj put sam morao da uradim Reload, verovatno je cache prljav ). Zapazi promenu adrese. Ja mislim da tinypic snifa saobracaj (request) i ako mu se nesto ne dopada, ne posluzuje sliku.

Eto, a sada 'oce sa Firefoxom i Hromom. Mozda je naucio moju IP adresu.
MacVap je na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Odgovorite na temu

e-cigSerbia Forum > Pravila Foruma, obaveštenja, pitanja > Pravila, obaveštenja i novosti

Pošalji link

Tagovi
host, slike, upload

Alati za teme
Način prikaza

Pravila pisanja
Vi ne možete pisati nove teme
Vi ne možete pisati replike
Vi ne možete prikačiti fajlove
Vi ne možete menjati vaše postove

BB kod je On
Smajliji su On
[IMG] kod je On
HTML kod je Off

Pređi na

Vremenska zona je GMT +1. Trenutno je 15:39 sati.