![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Korišćenje i održavanje e-cigarete Punjenje, čišćenje, održavanje ... |
![]() |
|
Alati za teme | Način prikaza |
![]() |
#76 |
Senior
![]() Registrovan: Jan 2014
Pohvala: 761
Pohvaljen: 584
Nivo reputacije: 120 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Ja imam ovu i veoma sam zadovoljan:
Kod:
https://www.fasttech.com/p/5002901 Ja sam je uzeo dok je bio free shipping na FT-u, ne znam kako je sad. Isto i ova mi izgleda dobra: Kod:
https://www.aliexpress.com/item/2003711035.html * Ako nema plasticnu posudu, koristiti npr. kutiju od sapuna, ne ostavljati metalne delove na dnu, da dodiruju metalne strane, pokvarice je brzo. * *** Edit: Druga mana moje je sto joj tajmer ide samo do 8 minuta, ali ni to nije strasno, ukjucim je ponovo. Kada sam istrazivao, negde sam procitao da je optimalno ciscenje 30 minuta, ali mozda to vazi samo za jako zaprljane masinske delove. Bilo kako bilo, ja uvek cistim oko 30 minuta. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#77 |
Veteran
![]() Registrovan: Jan 2016
Pohvala: 2,003
Pohvaljen: 2,472
Nivo reputacije: 353 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
nisam znao da ne ostavjlas metalne delove na dnu jer se brze pokvari
ja uvek stavljam sve direktno u kadici bez plasticne korpice verujem da je tada jaca zvucna vibracija koja bolje cisti a da bi se bolje ocistillo sta cistis u vodu se treba dodati solucija za ciscenje uvek sam mislio da se delovi sravljaju u korpici da se ne bi izgubili a ne da se kadica ne bi brze pokvarila |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#78 |
Senior
Nivo reputacije: 120 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Princip je isti kao da dodirujes membranu zvucnika celo vreme. Nece odmah, ali posle nekog vremena ce da se pokvari.
Da, ja nakapam 2-3 kapi deterdzenta za posudje. Ne treba mnogo, a ne mora ni skupi rastvori, dovoljno da razbije masnocu (ulje). Onda jos jedan prolaz cistom vodom. Edit: Najbolje je obesiti delove koji se ciste da vise na konac ili zicu. Najbolje ciscenje (ipak plastika malo upija vibracije) + nema posledica po uredjaj. |
![]() |
![]() ![]() |
Zahvalili : |
![]() |
#79 |
Veteran
Nivo reputacije: 353 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
kao sto rekoh nisam znao, a mislim da je membrana na zvucniku nekoliko milimetra precnika od metala logika bi bila drugacija
a kada stavis delove u kutiju od sapuna zar ona ne dodiruje dno kadice? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#80 |
Senior
![]()
Tako sam citao, nisam proveravao u praksi, mozda bi trebalo jako dugo vremena da se ispolje posledice.
Ja je ionako retko koristim (jednom mesecno ili redje). Mislim da je element koji vibrira prakticno isti kao zvucnik, a zalepljen je na stranicu (ili dno), pa ona cela vibrira. Mozda i zavisi od izvedbe razlicitih uredjaja. Plastika delimicno upija vibracije, a i drugo je kada udara metal o metal. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#81 |
Veteran
![]()
razum sta govoris ima dosta logike, zato sam komentarisao jer zelim da pokupim informacije
dosta kadice kad se ubaci korpica dodiruje dno po nekoj logici ako je puno delova u korpici zbog njene tezine moze doci do brzeg kvarenja |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#82 |
Senior
![]()
Na mojoj korpa ima 4 nogice, prakticno tacke, tako da dodiruje veoma malu povrsinu. Ne znam da li to ima veze i da li je namerno.
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Pošalji link |
Alati za teme | |
Način prikaza | |
|
|