Home Register FAQ
 e-cigSerbia Forum
Vi imate novu PP! Kliknite ovde kako bi pročitali!
Ako ste ovde prvi put, obavezno pogledajte odgovore na često postavljana pitanja. Morate biti član foruma da bi mogli učestvovati u diskusijama.
Za registraciju kliknite ovde, unesite potrebne podatke i za par minuta bićete član foruma. Za pregledanje poruka, izaberite forum sa liste ispod.

Idi nazad   e-cigSerbia Forum > Tečnosti za elektronske cigarete > Uradi sam > Baze
Zaboravljena šifra? Registracija

Odgovorite na temu

Alati za teme Način prikaza
Staro 26-05-2020, 14:40   #16
Guru
Veteran

Guru's avatar

Registrovan: Mar 2014
Pohvala: 2,177
Pohvaljen: 5,604
Nivo reputacije: 1004
Guru ima reputacijuGuru ima reputacijuGuru ima reputacijuGuru ima reputacijuGuru ima reputacijuGuru ima reputacijuGuru ima reputacijuGuru ima reputacijuGuru ima reputacijuGuru ima reputacijuGuru ima reputaciju
Uobičajeno Re: NicSalt baze/tecnosti

Hvala kolega, ja sam slično dozirao, nisam obraćao pažnju, bio sam ubeđen tj. mislim i da je tačno za "free base" da veći procenat nikotina izizskuje manje arome ali prosta logika dakle ne radi na nic salt.
Hvala za predloge za žice i grejače, ja sam probao sa malo debljom žicom ali na Smoant Pasito Pod-u.

Potrošnja sa 30 ili 50mg je drastično manja pa sam koristio ujutru kad sd probudim ili pred spavanje obično po par puff-ova da se podmirim...

Isprobaću recepte za više arome, nisam mnogo ezperimentisao a konačno vudeh da i ovde ima 100/100.

Hvala još jedbon za feedback
Guru nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Staro 26-05-2020, 16:04   #17
Dj_
Moderator

Dj_'s avatar

Registrovan: Mar 2018
Godine: 45
E-cig: chinese middle class
Pohvala: 2,173
Pohvaljen: 1,793
Nivo reputacije: 401
Dj_ ima reputacijuDj_ ima reputacijuDj_ ima reputacijuDj_ ima reputacijuDj_ ima reputacijuDj_ ima reputacijuDj_ ima reputacijuDj_ ima reputacijuDj_ ima reputacijuDj_ ima reputacijuDj_ ima reputaciju

Dj_ nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Staro 04-01-2021, 11:23   #18
Nebvb2306
Nov član

Registrovan: Jan 2021
Pohvala: 1
Pohvaljen: 0
Nivo reputacije: 10
Nebvb2306 je na dobrom putu

Pozdrav drustvo, nov sam na forumu 🙄
Koristim aegis pod sistem i zelim da napravim svoju prvu nic salt tecnost
Koristim trenutno jacinu 20mg nikotina,a zelim da napravim 10mg, tj slabiju
Da li je bolje da muckam sa bazom NICSALT 50VG 10MG NIKOTINA ili sa bazom 50VG 100MG nikotina? I koliko da stavim jos vg i pg? Izvinjavam se ako pitam gluposti,ali nije mi bas najjasnije
Nebvb2306 nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Staro 04-01-2021, 12:04   #19
Raka 1971
Moderator

Raka 1971's avatar

Registrovan: Mar 2016
Godine: 52
E-cig: vt75 nano+berserker V1
Pohvala: 752
Pohvaljen: 4,260
Nivo reputacije: 776
Raka 1971 ima reputacijuRaka 1971 ima reputacijuRaka 1971 ima reputacijuRaka 1971 ima reputacijuRaka 1971 ima reputacijuRaka 1971 ima reputacijuRaka 1971 ima reputacijuRaka 1971 ima reputacijuRaka 1971 ima reputacijuRaka 1971 ima reputacijuRaka 1971 ima reputaciju

Iz mog iskustva većina podova hoće da procuri sa tečnostima 50-50 pg/vg.
Potrebno je da Vg bude minimum 60%.
Ja bih ti preporučio da koristiš bazu 50vg 100mg nikotina, ako hoćeš da praviš tečnosti preko 10mg.
I vrlo bitna stvar je da se diy nic salt tečnosti uvek doziraju za 1-3% više arome.
Primer:
10ml nic salt tečnosti 70-30 vg/pg i jačine 10mg sa bazom 50/50 100mg i aromom 10%.

1ml arome
1ml baze
1.5ml PG
6.5ml VG

Послато са SM-N975F уз помоћ Тапатока

Raka 1971 nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Zahvalili :
Staro 05-01-2021, 07:50   #20
Nebvb2306
Nov član

Registrovan: Jan 2021
Pohvala: 1
Pohvaljen: 0
Nivo reputacije: 10
Nebvb2306 je na dobrom putu

Probacu bas tako da smuckam kako si napisao
Javljam utiske
Nebvb2306 nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Staro 18-07-2022, 11:47   #21
Shommy
Aktivan član

Registrovan: Jul 2022
Pohvala: 66
Pohvaljen: 55
Nivo reputacije: 12
Shommy je poznat svimaShommy je poznat svimaShommy je poznat svimaShommy je poznat svimaShommy je poznat svimaShommy je poznat svima

Pitanje za iskusnije, posto prvi put pravim svoju tecnost:

Imam bazu 30mg NicSalt 50/50
Imam aromu za koju se preporucuje 2-3%

Cilj mi je da dobijem 55/45 jacine 20mg

Posto je opsti zakljucak da na vece kolicine nikotina treba dodati vise arome - koiiko je to vise i koliko % da stavim arome? 3%? 4%?
Shommy nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Staro 18-07-2022, 13:13   #22
Nexus
Moderator

Nexus's avatar

Registrovan: Feb 2016
Godine: 32
E-cig: Hyperion dna100c + Bskr 1
Pohvala: 2,996
Pohvaljen: 1,592
Nivo reputacije: 254
Nexus ima reputacijuNexus ima reputacijuNexus ima reputacijuNexus ima reputacijuNexus ima reputacijuNexus ima reputacijuNexus ima reputacijuNexus ima reputacijuNexus ima reputacijuNexus ima reputacijuNexus ima reputaciju

@Shommy Mislim da si sam dao odgovor u pitanju.
Ako miksaš 100ml, tih 2-3% arome će biti više mililitara arome nego 2-3% arome na 50ml. Ne povećavaš procenat, nego računaš taj isti preporučeni procenat samo na veću količinu.
Dalje imamo ako je na 100ml tečnosti 3% jednako 3ml, na 50ml tečnosti je 3% arome 1.5ml. Dakle, ide više arome na veću količinu baze, ali je isti procenat doziranja.

Možeš se služiti i kalkulatorima:
http://www.e-cigserbia.com/showthread.php?t=225

I možeš pogledati teme poput:
http://www.e-cigserbia.com/showthread.php?t=26698

Ako te nisam dobro shvatio i mislio si baš da povećaš i procenat arome, to možeš da uradiš bez nekih problema ako baš prethodno nisi dobio neke dobre rezultate sa preporučenom dozom, ali nemoj preterivati. Dodaj maksimum 1-2% više arome od preporučene ako misliš da će preporučena doza biti mala. Ali ipak mislim da treba ići sa preporučenom dozom prvo, dok ne vidiš kako će da ispadne, jer je lakše dodati aromu opet, nego je "oduzeti" iz tečnosti.

Vaping_Nexus_Youtube_Reviews: https://www.youtube.com/@vapingnexus
Nexus nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Zahvalili :
Staro 18-07-2022, 13:28   #23
Shommy
Aktivan član

Registrovan: Jul 2022
Pohvala: 66
Pohvaljen: 55
Nivo reputacije: 12
Shommy je poznat svimaShommy je poznat svimaShommy je poznat svimaShommy je poznat svimaShommy je poznat svimaShommy je poznat svima

Hvala Nexus

Citat:
Originalna poruka od Nexus Vidi poruku
...ali je isti procenat doziranja.
Izgleda je ovo deo koji sam pogresno skapirao. Tacnije stekao sam utisak da kada pravis tecnost od npr. 30mg da ti treba malo vise arome nego ako pravis od 3mg (na istu kolilcinu).

U svakom slucaju ovo sam zamislio, prvo 10ml za probu:

Shommy nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Zahvalili :
Staro 18-07-2022, 13:39   #24
Nexus
Moderator

Nexus's avatar

Registrovan: Feb 2016
Godine: 32
E-cig: Hyperion dna100c + Bskr 1
Pohvala: 2,996
Pohvaljen: 1,592
Nivo reputacije: 254
Nexus ima reputacijuNexus ima reputacijuNexus ima reputacijuNexus ima reputacijuNexus ima reputacijuNexus ima reputacijuNexus ima reputacijuNexus ima reputacijuNexus ima reputacijuNexus ima reputacijuNexus ima reputaciju

To je okej, mislim da bi trebalo da ispadne kako treba. Ali iskreno doziranje je nekada i subjektivno, neko jeste pominjao da ti treba više % arome ako praviš tečnost sa nic salt, ako se dobro sećam, ali recimo ja nisam imao taj problem.
Moj primer, pravio sam 100ml tečnosti, 25mg nic salt i dozirao 2.5% Discovery Parliament kao što je preporučeno. Tečnost je ispala kako sam želeo, tojest nije mi zafalilo arome iako je nic salt u pitanju. Bitno je i zrenje, koliko dugo stoji, a ako želiš da ubrzaš zrenje, povećavanje procenta arome iz mog iskustva neće mnogo pomoći.
Zato kažem, možda je nečija percepcija drugačija pa misli da mu fali arome više nego preporučene, a nekome bude super. Probaj prvu turu sa preporučenim doziranjem, kad to istestiraš kad sazri, onda ćeš znati da li da krkneš još neki procenat više.

Vaping_Nexus_Youtube_Reviews: https://www.youtube.com/@vapingnexus
Nexus nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Zahvalili :
Staro 26-07-2022, 11:11   #25
Guru
Veteran

Guru's avatar

Registrovan: Mar 2014
Pohvala: 2,177
Pohvaljen: 5,604
Nivo reputacije: 1004
Guru ima reputacijuGuru ima reputacijuGuru ima reputacijuGuru ima reputacijuGuru ima reputacijuGuru ima reputacijuGuru ima reputacijuGuru ima reputacijuGuru ima reputacijuGuru ima reputacijuGuru ima reputaciju

Ljudi, ja mislim da imam problem

Uzeo sam od kolege stari Savour MTL RTA.

Pomešao sam ga sa onim drugim atijem (Coil Art Salt) koji može Nic soli ali manje bitno jer su skoro pa isti dekovi.

Složio sam maleni MTL Clapyon na 0.8 Ohm i tako već par dana parim 30mg tečnosti kao da su obične od 8mg koje refovno parim.

Praktično parim skoro pa istu količinu kao standardne tečnosti.

Ne znam koliko je obo zdravo ali nema da fali TH nilad
Guru nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Odgovorite na temu

e-cigSerbia Forum > Tečnosti za elektronske cigarete > Uradi sam > Baze

Pošalji link

Alati za teme
Način prikaza

Pravila pisanja
Vi ne možete pisati nove teme
Vi ne možete pisati replike
Vi ne možete prikačiti fajlove
Vi ne možete menjati vaše postove

BB kod je On
Smajliji su On
[IMG] kod je On
HTML kod je Off

Pređi na

Vremenska zona je GMT +1. Trenutno je 02:35 sati.