![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |

|
|||||||
![]() |
|
|
Alati za teme | Način prikaza |
|
|
#136 |
|
Senior
![]() Registrovan: Jul 2013
Pohvala: 722
Pohvaljen: 410
Nivo reputacije: 137 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Prvi put sam cistio posle 10ak dana,hteo sam da vidim koliko moze bez dry burna.Mogao je jos.Posle toga pranje u vodi i dry burn na 3,4 dana.Malo ima vodenkasti smek u pocetku sto je i logicno posle pranja ali posle sve najnormalnije radi
|
|
|
|
|
|
#137 |
|
Veteran
![]() Registrovan: Jan 2014
Godine: 49
Pohvala: 3,842
Pohvaljen: 1,389
Nivo reputacije: 341 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Naravno da može, ali se posle nekog vremena taj bužir napije isparene tečnosti i kondenza pa onda prilikom dry burna valjda izgori to i onda bude ukus zagoretine.
Inače ja kad čistim, prvo voda, pa samo upijem vodu papirom i onda alkohol 96% na bar sat vremena, pa sve na sušenje na papiru dok alkohol ne ispari, pa dry burn i onda opet alkohol na isto ili duže vreme, pa sušenje isto kao prvi put. Nema propratnih ukusa ni vodenog ukusa, natapanje normalno. Naravno ovo traje pa ide samo uz rezervne glave.
|
|
Vanzemljaci? Ako oćeju da dođeju, neka dođeju, ako nećeju, ne moraju...
|
|
|
|
|
|
|
#138 |
|
Senior
![]() Registrovan: Apr 2014
Pohvala: 1,424
Pohvaljen: 758
Nivo reputacije: 168 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Koliko sam ja video, ne zagori talog od tečnosti, već sam izolator...
Vidi se čak, da su krajevi na vrhu iskrzani od paljenja, tako da ne verujem da to ima veze sa češćim ili ređim čišćenjem, naročito zato što ih ja čistim na dva tri dana... A sam proces dry burn-a bi trebao da spali i te naslage ako ih ima i kad bi izolator mogao da podnese tu temperaturu, duže spaljivanje bi samo doprinelo boljem čišćenju i smanjenju tih naslaga, gareži, zagorelog ukusa... Moje mišljenje je da treba biti oprezan kad se radi dry burn i ne izlagati predugo izolator toj visokoj temperaturi kad se grejači potpuno usijaju, jer tad počne da gori, a onda je kasno... |
Nema više divljeg bučka.
|
|
|
|
|
|
|
#139 |
|
Aktivan član
![]() Registrovan: Nov 2013
Godine: 53
Pohvala: 12
Pohvaljen: 12
Nivo reputacije: 49 ![]() ![]() |
Iz mog licnog iskustva ni nema potrebe da se grejaci non stop usijavaju , ja drzim 4-5 sekundi najduze ...cim krene da sija to jest grejac pustim dugme ( normlano je da krece da gori fiber ukoliko se drzi grejac predugo usijan ) .
Ponovim to 3-4 puta i dovoljno je , nema potrebe ponavljati ukoliko se ne pojavljuje ikakav dim vise jer znaci da je cist i naslage spaljene . |
|
Eleaf iKonn 220w + Ammit single coil |
|
|
|
|
|
|
#140 |
|
Senior
Nivo reputacije: 168 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ma bude dima i posle nekoliko grejanja, čak se desi da donji još nije lepo "obgoreo" a gornji se već usijao...
Ne znam, treba možda ponavljati još više puta, a kraće držati dok se ne obavi ceo proces... |
Nema više divljeg bučka.
|
|
|
|
|
|
|
#141 |
|
Senior
Nivo reputacije: 137 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nemoj do cutoff-a da drzis dugme na bateriji.Evo bas juce probah novu glavu koju sam dobio uz komplet i ocaj zivi je,a bas sam se ponadao da mojim mukama je kraj.A i bilo bi bezveze da sljaka ko zmaj.Mozda cu imati srece kada budem kupio pakovanje glava,mozda su one bolje,makar se iskreno nadam.I to sam primetio,svaka glava koja dodje uz bilo koji klir radi savrseno,sve zamenske glave do sada su bile blago receno uzas
|
|
|
|
|
|
#142 |
|
Senior
Jel veći otpor nego što piše ili je nešto drugo u pitanju sa tim rezervnim glavama?
|
Nema više divljeg bučka.
|
|
|
|
|
|
|
#143 |
|
Senior
Nisam jos uvek kupio ono pakovanje rezervnih glava za bdc.Nego ona 1 sto ide u pakovanju.Nece da radi,pa kad nekako proradi radi lose,ima neki pozadinski smek.A kod drugil klirova sam dobijao i dosta veci otpor i recimo drugacije su namotane glave i ni jedna nije koliko je deklarisano,smrdi na plastiku(kako ja kazem ima ukus na Kineze itd).Kad ja piz#$m,mogu da zamislim kako li je tek pocetniku
|
|
|
|
|
|
#144 |
|
Senior
Gde si kupovao te na komad?
|
Nema više divljeg bučka.
|
|
|
|
|
|
|
#145 |
|
Senior
Nije na komad
,nego uz recimo mini vivi ide jos jedna glava u pakovanju,tj u svim mislim da ide jos jedna glava osim u ce5
|
|
|
|
|
|
#146 |
|
Senior
A to...
Ja sam kupio ženi e-pen koji je sa glavom od 1.8 oma, a rezervna se dobije 2.1 oma... Jeste malo slabija što se tiče pare, ali radi OK, nema nekih problema da neće da radi ili sa ukusom, šta znam... |
Nema više divljeg bučka.
|
|
|
|
|
|
|
#147 |
|
Senior
Ja sam imao problem sa tom 2,1 glavom.Imao je nekakv kratki spoj,pa je radila pa nije pa dry hit.Resen je tako sto sam malo razmrdao jedan deo zice koji je vireo malo razmrdao i evo sljaka super sad.Nadam se da ce sljakati dobro zamenske,da nece biti problema ko sa kanger glavama.Ako sljakaju ko ove dve ja sam zavrsio sa kantalima,fiberima
|
|
|
|
|
|
#148 | |
|
Senior
Kakav danak neiskustvu!!!
![]() Citat:
![]() Krajevi jesu garavi, ali nisu spaljeni nego imaju garež na sebi... Nisam izdržao, pa sam morao jedan grejač da žrtvujem, izvadio izolator, uzeo upaljač i nakon paljenja saznao da ne gori, već izbeljuje, baš kao i fiber... Sad ne mogu više da pretpostavim šta je uzrok tog zagorelog ukusa... Da li ta garež što ostane sa strane, a grejač ne može skroz da je spali? Da li bi neki plamen pomogao, možda brener (da ne istopi možda izolatorsku gumu na dnu)? Da li se uopšte za***avati sa tim ili menjati novim dok se ne pređe na neke druge, bolje modele? ... eee da ga... Neam pojma više... ![]() Smorio sam... |
|
Nema više divljeg bučka.
|
||
|
|
|
|
|
#149 |
|
Senior
Mislim da ti nije pametno da radis to sa brenerom bas iz razloga koji si spomenuo.Mozda treba malo levo/desno da se pomeri neki od grejaca pa da on pravi problem.Mislim samo nagadjam
|
|
|
|
|
|
#150 |
|
Veteran
![]() Registrovan: Jan 2014
Godine: 49
Pohvala: 3,842
Pohvaljen: 1,389
Nivo reputacije: 341 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
@alexdja
Opušteno, tako se stiče iskustvo. Taj bužir ne bi bio tamo kad bi mogao da gori. Pročitaj moj post o tome još jednom, ako umeš sastavi tu glavu bez njega i neće biti tog ukusa. |
|
Vanzemljaci? Ako oćeju da dođeju, neka dođeju, ako nećeju, ne moraju...
|
|
|
|
|
![]() |
| Pošalji link |
| Alati za teme | |
| Način prikaza | |
|
|