|
Opšte teme, ideje, rešenja, pitanja, saveti Ideje, saveti, rešenja i pitanja ... - diskusije |
|
Alati za teme | Način prikaza |
03-01-2022, 18:10 | #1 |
Iskusan član
Registrovan: Oct 2012
Pohvala: 24
Pohvaljen: 35
Nivo reputacije: 56 |
Zeus Sub 5ml
Koristim gore navedeni atomizer oko godinu dana, imao sam na lageru 20ak grejaca, sve je to radilo savrseno. Koristio sam i gotove tecnosti i one koje sam pravim. Pre 10 ak dana kupim pakovanje od 5 grejaca, zamenim grejac, sipam tecnost, pun tank, ostavim da grejaac dobro upije tecnost. Posle 10ak minuta vidim pao nivo tecnosti, dospem do vrha.Da povucem i cuje se grgotanje, skoro trecina tanka prelije u unutrasnjos grejaca. Nagnem atomizer i iscuri ta tecnost iz unutrasnjosti, izduvanim to sto je ostalo u tanku naspem tecnost ista prica, odlucim da zamenim grejac i sa drugim, trecim, petim desetim isto se desava.
Kod ovih 5 grejaca sam koristio i gotove tecnosti, misleci da nisam mozda razredio tecnost koju sam pravio ali nije to bio slucaj. Pa razmisljam sta tu moze da pravi problem ? Po nekom mom skromnom misljenju da tecnost u sredinu grejaca moze da dodje samo kroz vatu ili mozda sa donje strane grejaca ako je gumica na grjejacu losa ~~ Dali je neko imao slican problem i kako resiti ? |
Karate klub "Dusan Stanickov" Sombor
|
|
04-01-2022, 00:46 | #2 |
Moderator
Registrovan: Mar 2018
Godine: 46
Pohvala: 2,310
Pohvaljen: 1,926
Nivo reputacije: 431 |
Re: Zeus Sub 5ml
Loša serija grejača
◔‿◔ |
06-01-2022, 08:34 | #3 |
Veteran
Registrovan: Feb 2015
Godine: 51
Postovi: 3,331 E-cig: Piko-Ruža Bajka Fenomenon i ostala potpora
Pohvala: 257
Pohvaljen: 1,587
Nivo reputacije: 361 |
Ништа ново код заменских грејача.
Послато са Mi 9T помоћу парне машине |
ко ме зна, разумеће....ко не зна, мораће
|
|
29-08-2022, 18:20 | #4 |
Nov član
Registrovan: Aug 2022
Pohvala: 36
Pohvaljen: 15
Nivo reputacije: 10 |
I ja sam bacio dva grijača zbog "preljevanja", isti tank (Zeus Sub-Ohm) i možda sličan problem s tim da je meni bacao tekućinu i van tanka - totalni nered nakon redovnog održavanja/pranja.
Jednom sedmično perem tank a grijač mijenjam nakon dvije ili tri sedmice, zavisno o tekućini (naučio me Bet )... Novi paket od pet grijača 0.4 Oma i idem ih promjeniti u oba tanka. Jedan "preljeva" i "zaljeva" a drugi NE, dvaput je dvaput... STOP Pogledam problematični tank, svojim frljavim vidom, i vidim ovo: Zazor koji dosada nisam primjetio. Probam malo okrenuti u smjeru kazaljke na satu, i gle čuda (za mene čudo), razdvoji se kor (srce) na dva dijela: Pitanje za iskusne i manje iskusne vejpere: ne bili ovdje (crvene strelice) trebao biti navoj?! Kako god, problem sam riješio sa sljedećim alatima iz kućne radinosti: 1. kuhinjska daska, 2. kuhinjski valjak za razvlačenje tijesta, 3. ženina podloga za miša (dakako, onog od njenog laptopa :-)). Malo energije i dva kvalitetna šuta sa alatom broj 2. Rezultat je više nego "uvjerljiv" i drži već dva dana: Kada malo bolje pogledam,od strelice prema dnu se vidi jedna kontura koja je šira u zoni Zeusove čelendre... Svaki savjet je i više nego dobro došao... lijep pozz i sorry na davljenju. ;-) |
29-08-2022, 18:58 | #5 |
Veteran
Registrovan: Aug 2016
Pohvala: 3,386
Pohvaljen: 1,691
Nivo reputacije: 381 |
jesi li gledao neke videe o tome na YT?
nisam imao taj ati tako da ti odgovor ne mogu dati |
Zahvalili : |
29-08-2022, 19:40 | #6 |
Nov član
Registrovan: Aug 2022
Pohvala: 36
Pohvaljen: 15
Nivo reputacije: 10 |
Hvala na iskrenom odgovoru!
Pogledao sam dva klipa koja pomažu mom problemčiću. Onaj koji je presudio mom "kuhinjskom ninja zahvatu" je ovaj: U klipu je riječ o Zeusu X RTA, a u mojoj skromnoj kolekciji je osim suboma i Zeus X II RTA (mesh deck), nekako sam našao vezu sa problemčićem na 4:00... doduše, on je koristio hrđav stolarski čekić! |
29-08-2022, 20:05 | #7 |
Moderator
Registrovan: Mar 2018
Pohvala: 2,310
Pohvaljen: 1,926
Nivo reputacije: 431 |
Naravno trebalo bi da bude navoj tamo, ali nažalost živimo u takvim vremenima da sve je manje kvalitetnog čelika, dominira komprimovano rešenje, samo je pritisnut, stisnut jedan deo u drugi
ಠಿ_ಠ Edit: kad pogledam moj omiljeni RTA iz 2015; Ehpro & Eciggity Morph Tank izrađen od SS 303, ima više od deset različitih navoja… |
Zahvalili : |
Pošalji link |
Alati za teme | |
Način prikaza | |
|
|