Home Register FAQ
 e-cigSerbia Forum
Vi imate novu PP! Kliknite ovde kako bi pročitali!
Ako ste ovde prvi put, obavezno pogledajte odgovore na često postavljana pitanja. Morate biti član foruma da bi mogli učestvovati u diskusijama.
Za registraciju kliknite ovde, unesite potrebne podatke i za par minuta bićete član foruma. Za pregledanje poruka, izaberite forum sa liste ispod.

Idi nazad   e-cigSerbia Forum > MODovi > Opšte teme, ideje, rešenja, pitanja, saveti
Zaboravljena šifra? Registracija

Opšte teme, ideje, rešenja, pitanja, saveti Ideje, saveti, rešenja i pitanja ... - diskusije

Odgovorite na temu

Alati za teme Način prikaza
Staro 28-08-2013, 09:09   #31
vesa0108
Prijatelj foruma

vesa0108's avatar

Registrovan: Oct 2011
Godine: 47
Pohvala: 2,443
Pohvaljen: 2,550
Nivo reputacije: 570
vesa0108 ima reputacijuvesa0108 ima reputacijuvesa0108 ima reputacijuvesa0108 ima reputacijuvesa0108 ima reputacijuvesa0108 ima reputacijuvesa0108 ima reputacijuvesa0108 ima reputacijuvesa0108 ima reputacijuvesa0108 ima reputacijuvesa0108 ima reputaciju
Uobičajeno Re: Micro Coil

Ma znam,samo odavno nisam pročitao taj izraz,ok,logično je da što je više žice i da što je veća grejna površina na coilu bude bolje isparavanje tečnosti,nešto slično kao i sa ribon kantalom,što me potseti,možda bi još bolje bilo da se micro coil napravi sa ribon kantalom .

Love me or hate me I don't care
vesa0108 nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Staro 28-08-2013, 12:40   #32
Max Damage
Senior

Max Damage's avatar

Registrovan: Mar 2012
Pohvala: 146
Pohvaljen: 301
Nivo reputacije: 103
Max Damage ima čime da se ponosiMax Damage ima čime da se ponosiMax Damage ima čime da se ponosiMax Damage ima čime da se ponosiMax Damage ima čime da se ponosiMax Damage ima čime da se ponosiMax Damage ima čime da se ponosiMax Damage ima čime da se ponosiMax Damage ima čime da se ponosiMax Damage ima čime da se ponosiMax Damage ima čime da se ponosi

Ako koristiš mrežicu sigurno je bolje sa ribbon kantalom.
Za ecowool, fiber, pamuk i ostalo mislim da ne dobijaš ništa posebno.
Max Damage nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Staro 28-08-2013, 12:46   #33
Finder
Prijatelj foruma

Finder's avatar

Registrovan: Dec 2011
Pohvala: 2,896
Pohvaljen: 8,546
Nivo reputacije: 1191
Finder ima reputacijuFinder ima reputacijuFinder ima reputacijuFinder ima reputacijuFinder ima reputacijuFinder ima reputacijuFinder ima reputacijuFinder ima reputacijuFinder ima reputacijuFinder ima reputacijuFinder ima reputaciju

Ako dovoljno preteras efekat ne bi smeo da izostane. Da li bi ti se to i svidelo je vec drugo pitanje. Evo jednog ekstremnog primera:

Finder nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Zahvalili :
Staro 28-08-2013, 13:26   #34
PřisřN
Veteran

PřisřN's avatar

Registrovan: Jul 2012
Godine: 51
E-cig: Vaporesso Luxe XR Max pod
Pohvala: 2,710
Pohvaljen: 1,878
Nivo reputacije: 318
PřisřN ima reputacijuPřisřN ima reputacijuPřisřN ima reputacijuPřisřN ima reputacijuPřisřN ima reputacijuPřisřN ima reputacijuPřisřN ima reputacijuPřisřN ima reputacijuPřisřN ima reputacijuPřisřN ima reputacijuPřisřN ima reputaciju

Mega Micro coil
.. ili po našem - Deda

Vapor running through my veins
PřisřN nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Staro 28-08-2013, 18:40   #35
tabby
Prijatelj foruma

Registrovan: Sep 2011
Pohvala: 1,296
Pohvaljen: 2,357
Nivo reputacije: 474
tabby ima reputacijutabby ima reputacijutabby ima reputacijutabby ima reputacijutabby ima reputacijutabby ima reputacijutabby ima reputacijutabby ima reputacijutabby ima reputacijutabby ima reputacijutabby ima reputaciju

Update :

Danas sam imao slobodnog vremena pa sam odlucio da se malo igram sa micro coil setup-om,probao sam razne varijante,pocevsi od kantala 0.20,zatim 0.22,0.25 oko svega i svacega ( burgija 2.5mm,2mm,1.5mm igle 0.8mm,0.9mm,1.2mm )

Na kraju sam probao sa ribon kantalom,prvo sam smotao 10 namotaja sa 0.5x0.1mm oko igle 1.2mm i dobio veoma mali optor od 1.1 oma,zatim sam isao dalje i sa ribonom 0.3x0.1mm, 9 namotaja oko igle 1.2mm sam dobio otpor 2 oma i najbolje rezultate do sada,uvukao sam fiber sa HG-a od 1mm i evo vec pola sata parim na 4V i prezadovoljan sam

Ono sto sam primetio,sto je manji precnik namotaja to bolje radi,sa burgijama od 2.5 i 2mm sam dobijao skroz lose rezultate,1.5mm je dosta bolje,dok je sa iglom 0.9mm nekako najbolje ali je precnik namotaja suvise mali da bih uvukao fiber unutra,vata moze da se uvuce ali sam se smorio jer mi je juce zagorela pa ne bih da padam u depresiju

Dakle,moj idealan micro coil setup je : 9 namotaja ribon kantala 0.3x0.1mm oko igle 1.2mm sa uvucenim fiberom od 1mm,otpor 2 oma

I da,dosta je lakse pricvrstiti setup sa ribonom nego sa kantalom
tabby nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Staro 28-08-2013, 19:46   #36
vesa0108
Prijatelj foruma

vesa0108's avatar

Registrovan: Oct 2011
Godine: 47
Pohvala: 2,443
Pohvaljen: 2,550
Nivo reputacije: 570
vesa0108 ima reputacijuvesa0108 ima reputacijuvesa0108 ima reputacijuvesa0108 ima reputacijuvesa0108 ima reputacijuvesa0108 ima reputacijuvesa0108 ima reputacijuvesa0108 ima reputacijuvesa0108 ima reputacijuvesa0108 ima reputacijuvesa0108 ima reputaciju

Znači moj me insekt nikad ne vara ,kao što sam i mislio ribon je zakon,isprobaću ga ovih dana .

Love me or hate me I don't care
vesa0108 nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Staro 28-08-2013, 22:26   #37
svetabond007
Senior

svetabond007's avatar

Registrovan: Jan 2012
Pohvala: 439
Pohvaljen: 348
Nivo reputacije: 127
svetabond007 ima čime da se ponosisvetabond007 ima čime da se ponosisvetabond007 ima čime da se ponosisvetabond007 ima čime da se ponosisvetabond007 ima čime da se ponosisvetabond007 ima čime da se ponosisvetabond007 ima čime da se ponosisvetabond007 ima čime da se ponosisvetabond007 ima čime da se ponosisvetabond007 ima čime da se ponosisvetabond007 ima čime da se ponosi

@taby brate pa sta mi uradi!?!

Zainteresovao si me sa ovom kombinacijom "igla 1,2 i fiber 1 mm" i kontam pa nestavlja Joyetech bez razloga u eGo fiber od 1mm i vise namotaja kantala i reko ajde da probam.

Prste sam ispekao, fiber nisam mogao da uvucem a setup mi je ispao na pod i nemogu da ga nadjem samo usisivac jer nedaj boze da ga se "Vucina" docepa odma ce ga porucati!!!
Citav problem sam sam sebi napravio umesto da leskarim i kuliram uz kafucino ja se lomim sa prstima u frizideru!!!
Ma kakav miccrroo ccooiill ma nikad vise...trazim guaranu preko redbula!!!
Napravio sam gresku trebao sam zviznuti neku tableticu za smirenje pa potom zapoceti radove na ovom poduhvatu!!!
moracu ovu temu da ignorisem kao sto ignorisem i komarce u letnjim vecernjim satima!!!

Престиж про Престиж танк Елеганс про
"В2 Мод","Твист","еГо-Т/Ц","Стардуст 2.0","ДЦТ","И свашта нешто у канти за смеће"
svetabond007 nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Zahvalili :
Staro 29-08-2013, 00:08   #38
Max Damage
Senior

Max Damage's avatar

Max Damage ima čime da se ponosiMax Damage ima čime da se ponosiMax Damage ima čime da se ponosiMax Damage ima čime da se ponosiMax Damage ima čime da se ponosiMax Damage ima čime da se ponosiMax Damage ima čime da se ponosiMax Damage ima čime da se ponosiMax Damage ima čime da se ponosiMax Damage ima čime da se ponosiMax Damage ima čime da se ponosi

Probao sam sa 10 namotaja 0.22 kantala prečnika 1.2mm sa fiberom prečnika 1mm, ali tako nikako ne dobijam dovoljno tečnosti. Tabby, jesi li nešto dodatno radio sa fiberom kad si ga provukao kroz microcoil? Mislim na rasplitanje krajeva i slično.

Pripremio sam i 15 namotaja prečnika 0.9mm koje nameravam da probam sa pamučnom vatom, javiću utiske.
Staro 29-08-2013, 00:19   #39
tabby
Prijatelj foruma

tabby ima reputacijutabby ima reputacijutabby ima reputacijutabby ima reputacijutabby ima reputacijutabby ima reputacijutabby ima reputacijutabby ima reputacijutabby ima reputacijutabby ima reputacijutabby ima reputaciju

@Svetabond treba mirna ruka za te egzibicije

@Maxdamage pa nista,samo ga spalim brenerom pre provlacenja kroz namotaje,ne raspredam,ali ostavim malo duze krajeve tako da kada ubacim u kanalice na Kayfun-u imam duzinu da ih preklopim 2 puta i jako je bitno da ih ne guras mnogo unutra,od prilike da budu u ravni ili za nijansu ispod setup-a
Vrlo malih problema imam kada je tank pun do kraja,tada samo povucem na prazno koji put i sve reseno,tecnosti koje koristim su 60-38-2

Jos nesto?
Staro 29-08-2013, 00:33   #40
Max Damage
Senior

Max Damage's avatar

Citat:
Originalna poruka od tabbywrc Vidi poruku
@Maxdamage pa nista,samo ga spalim brenerom pre provlacenja kroz namotaje,ne raspredam,ali ostavim malo duze krajeve tako da kada ubacim u kanalice na Kayfun-u imam duzinu da ih preklopim 2 puta i jako je bitno da ih ne guras mnogo unutra,od prilike da budu u ravni ili za nijansu ispod setup-a
Ako je fitilj u ravni ili malo ispod coila onda u komori uvek imaš dosta tečnosti. Da li ti se dešava da curi sa strane, pošto u tom slučaju nivo tečnosti mora da bude blizu otvora za vazduh?
Staro 29-08-2013, 00:42   #41
tabby
Prijatelj foruma

Ne curi uopšte.
Videcu baš da slikam pa ce biti malo jasnije.
Samo blago ubacis krajeve fibera u one 2 male komore sa strane i sve bude ok
Staro 29-08-2013, 19:21   #42
tabby
Prijatelj foruma

Evo slike kako sam obecao,ne mogu da uhvatim kako izgleda kada uvucem krajeve fibera u kanale,ali se nadam da sam to lepo objasnio sinoc

Zahvalili :
Staro 31-08-2013, 18:25   #43
aprk
Iskusan član

Registrovan: Jan 2013
Pohvala: 122
Pohvaljen: 145
Nivo reputacije: 72
aprk ima čime da se ponosiaprk ima čime da se ponosiaprk ima čime da se ponosiaprk ima čime da se ponosiaprk ima čime da se ponosiaprk ima čime da se ponosiaprk ima čime da se ponosiaprk ima čime da se ponosiaprk ima čime da se ponosiaprk ima čime da se ponosi

Vesi a i ostalima kojima je eksperimentisanje u krvi i koji na lak način žele isprobati različite otpore zavojnica evo predloga:
Na vrh kašičice staviti malo brašna i kap, dve vode,prstima umesiti sadržaj, palcem i kažiprstom, navlaženim smesom, uvrtati vrh fibera dugačkog 1 metar u logičnom smeru tako da se takav navlažen počne stanjivati i dobijati vrh oblika koplja ili sl. nastaviti blago uvratanje dok brašno ne počne zasušivati, kada "koplje" zadržava svoj tanušni oblik i bez delovanja prstiju dodatno ga osušiti fenom.
Na tako pripremljen metarski fiber npr. R-2mm možete nanizati za nekoliko minuta 20, 30 grejnih zavojnica istog ili različitih brojeva navojaka a onda fiber iseći na potrebne dužine. Konkretno, ja sam na R 2mm navlačio zavojnice pripremljene na šablon- žici
R-1.35mm ( bakarna žica iz instalacijskog kabla 3x1.5 mm stegnuta u maloj stezi)
Umesto brašna možete upotrebiti acetatni-staklarski silikon.
aprk nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Zahvalili :
Staro 31-08-2013, 18:51   #44
mitar
Senior

mitar's avatar

Registrovan: Jun 2013
Godine: 54
Pohvala: 15
Pohvaljen: 77
Nivo reputacije: 72
mitar je poznat svimamitar je poznat svimamitar je poznat svimamitar je poznat svimamitar je poznat svimamitar je poznat svimamitar je poznat svima

A ja mislio da sam otisao u k... sa evodom
Pa vi cete i kifle da pravite na ovom cudu
mitar nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Zahvalili :
Staro 31-08-2013, 19:53   #45
svetabond007
Senior

svetabond007's avatar

Registrovan: Jan 2012
Pohvala: 439
Pohvaljen: 348
Nivo reputacije: 127
svetabond007 ima čime da se ponosisvetabond007 ima čime da se ponosisvetabond007 ima čime da se ponosisvetabond007 ima čime da se ponosisvetabond007 ima čime da se ponosisvetabond007 ima čime da se ponosisvetabond007 ima čime da se ponosisvetabond007 ima čime da se ponosisvetabond007 ima čime da se ponosisvetabond007 ima čime da se ponosisvetabond007 ima čime da se ponosi

Citat:
Originalna poruka od aprk Vidi poruku
Vesi a i ostalima kojima je eksperimentisanje u krvi i koji na lak način žele isprobati različite otpore zavojnica evo predloga:
Na vrh kašičice staviti malo brašna i kap, dve vode,prstima umesiti sadržaj, palcem i kažiprstom, navlaženim smesom, uvrtati vrh fibera dugačkog 1 metar u logičnom smeru tako da se takav navlažen počne stanjivati i dobijati vrh oblika koplja ili sl. nastaviti blago uvratanje dok brašno ne počne zasušivati, kada "koplje" zadržava svoj tanušni oblik i bez delovanja prstiju dodatno ga osušiti fenom.
Na tako pripremljen metarski fiber npr. R-2mm možete nanizati za nekoliko minuta 20, 30 grejnih zavojnica istog ili različitih brojeva navojaka a onda fiber iseći na potrebne dužine. Konkretno, ja sam na R 2mm navlačio zavojnice pripremljene na šablon- žici
R-1.35mm ( bakarna žica iz instalacijskog kabla 3x1.5 mm stegnuta u maloj stezi)
Umesto brašna možete upotrebiti acetatni-staklarski silikon.
Zemljace o kakvom brasnu,silikonu i bakru se radi?dali ti to ozbiljno? pa to treba da gori i da se uvlaci u pluca!!!
Pored prvoklasnog kantala sa HG i prvoklasnog fibera sa HG???stvarno nerazumem???

E svasta cu u ovoj temi procitati!!!

Престиж про Престиж танк Елеганс про
"В2 Мод","Твист","еГо-Т/Ц","Стардуст 2.0","ДЦТ","И свашта нешто у канти за смеће"
svetabond007 nije na Forumu   Odgovorite sa citatom top
Odgovorite na temu

e-cigSerbia Forum > MODovi > Opšte teme, ideje, rešenja, pitanja, saveti

Pošalji link

Alati za teme
Način prikaza

Pravila pisanja
Vi ne možete pisati nove teme
Vi ne možete pisati replike
Vi ne možete prikačiti fajlove
Vi ne možete menjati vaše postove

BB kod je On
Smajliji su On
[IMG] kod je On
HTML kod je Off

Pređi na

Vremenska zona je GMT +1. Trenutno je 06:07 sati.