![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
|
Alati za teme | Način prikaza |
|
![]() |
#1 |
Banned
Registrovan: Jan 2012
Pohvala: 2
Pohvaljen: 3
Nivo reputacije: 0 ![]() |
![]()
Pozdrav svima,
Intenzivno parim 3 meseca D2L i primetio sam povecan krvni pritisak u odnosu na period abalognih cig. Mesam tecnosti ali uglavnom je to kombinacija50:50 vg/pg i 80:20 vg/pg. Da li neko mozda ima slicno iskustvo? Hvala, Viktor Sent from my SM-G935F using Tapatalk |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Banned
Registrovan: Feb 2017
Pohvala: 133
Pohvaljen: 209
Nivo reputacije: 0 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Koji udeo nikotina u tečnosti?
Probaj prvo sa smanjivanjem nikotina pa vidi šta se dešava... nikotin kao i ostali (svi?) stimulansi podiže krvni pritisak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Banned
![]()
Probao sve kombinacije od 18mg do 0mg. Sada kombinujem 6 i 3mg. Par dana sam na analognim i momacki pritisak pa sam zbunjen. Pricao sam i sa nekim doktorima i naravno nemaju konkretan odgovor pa pomislih da pitam za licna iskustva na forumu.
Sent from my SM-G935F using Tapatalk |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Veteran
![]() Registrovan: Jul 2015
Pohvala: 163
Pohvaljen: 420
Nivo reputacije: 131 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Odnos PG/VG je ovde nevazan, vazna je kolicina/procenat nikotina.
Nikotin je stimulans i naravno da od njega raste pritisak. Generalno, parenjem se, teoretski barem, unosi manje nikotina nego pusenjem. I opet "generalno", ogromna vecina vejpera izvestava o snizenju pritiska. Medjutim...ako ti paris D2L, sa nekim velikim procentom nikotina, i jos trosis mnogo tecnosti - moguce je da ipak u celini unosis vise nikotina nego dok si pusio, pa otud povisenje pritiska. Uglavnom, pazljivo sa svim stimulansima, bila to kafa, caj, energetska pica itd itd. Ja sam pre dosta godina imao skokove pritiska...jednom je bas bilo opasno, a uzrok je bio - solja zelenog caja ! Budala stavila tragicno previse, i jos bio neki "dobar". pravi, original kineski...i ode pritisak preko 200 ! Sva sreca sto je bio zeleni, da sam to uradio sa nekom vrstom koja sadrzi vise teina mozda sada ne bih ovo pisao... ![]() edit: Sad videh odgovor...18mg na D2L naravno da je moglo da utice na povisenje. 6mg i 3mg...pa opet zavisi o potrosnje tecnosti, ako je neka velika, opet moze da se sakupi previse nikotina, bilo dnevno bilo na trenutke/periode intenzivnijeg parenja... |
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Banned
Registrovan: Feb 2017
Pohvala: 133
Pohvaljen: 209
Nivo reputacije: 0 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
@vvviktor
Prva mogućnost je da u stvari unosiš više nikotina nego sa analognim. Najverovatniji scenario. A druga (manje verovatna) mogućnost je da te tvoja podsvest "sabotira" pa diže pritisak kada vejpuješ... Da bi ostao na analognim.... da bi imao izgovor da ostaneš na analognim.. Malo verovatno ali ne i nemoguće, ljudska psiha i podsvest su radile i zanimlivije stvari.. Treća mogućnost, rekao bih najmanje verovatna da ti pg (ili vg) sami po sebi podižu pritisak, ali to je baš jako malo verovatno. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Banned
![]()
Da slucaj dobije na tezini ... skroz sam se 'navukao' na paru :(((. Negde sam na netu nasao slican slucaj ... covek nakraju batalio pricu
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Veteran
![]() Registrovan: Jan 2014
Pohvala: 349
Pohvaljen: 872
Nivo reputacije: 241 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Pitanje je koliko trosis mililitara tecnosti dnevno, nisi to napisao. Naravno i uz D2L ne idu visoke koncentracije nikotina, meni je trenutno i 6mg D2L prejako, a nekada sam na M2L bio na 18. Ako si ispod 10ml potrosnje na 3-6mg nikotina, ne bi trebalo da bude nikakvih problema.
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Banned
![]()
U proseku 4 do 5ml 6mg ili 3mg
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Veteran
![]() Registrovan: Jan 2014
Pohvala: 349
Pohvaljen: 872
Nivo reputacije: 241 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Nije to ni priblizno velika kolicina da bi mogla prouzrokovati visok pritisak. Presaberi za svaki slucaj ishranu i dnevni unos kafe, napitaka i sl. Generalno sa 5ml tecnosti na 6mg nikotina sumnjam da si blizu i 10 popusenih cigareta.
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Veteran
![]() Registrovan: Jan 2016
Pohvala: 2,112
Pohvaljen: 2,678
Nivo reputacije: 395 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
mi znamo da nikotin povecava pritisak i ubrzava rad srca, jer nikotin suzava arterije, isto
caffeine alcohol povecavaju pritisak, treba se smanjiti nikotin jer kada se pari d2l i 3mg/ml je previse ako se pari u velikim kolicinama, smanjiti nikotin je resenje |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Banned
![]()
Smanjio 😂😂😂
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Veteran
![]() Registrovan: Sep 2015
Godine: 32
Pohvala: 617
Pohvaljen: 491
Nivo reputacije: 156 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
A koje arome koristis. Meni se to desava kad koristim mutne arome.
|
Long live Hon Lik!
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 | |
Senior
![]() Registrovan: Oct 2013
Godine: 54
Pohvala: 117
Pohvaljen: 148
Nivo reputacije: 72 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Citat:
Promeni kpt tecnosti. Ako imas vremena i zivaca probaj da zamenjujes jednu po jednu komponentu pa vidi koju treba da bacis.. |
|
Sto sam kao mali dosao u grad...
morao sam samom sebi dati nadimak.. |
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Veteran
![]() Registrovan: Feb 2014
Pohvala: 1,990
Pohvaljen: 2,073
Nivo reputacije: 367 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Najlakse je odustati...Treba dosta strpljenja i pracenja ali na kraju ce se isplatiti.
Sent from my LG-D855 using Tapatalk |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Banned
![]()
Mozda bude nekom interesantno ... uzeo sam IQOS i ok je pritisak. Neuporedivo losije iskustvo od pare ali eto kao nesto dimim ... pa cu za koji dan da probam sa Halo tecnostima od 3mg. Faza ispitivanja :(((.
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Pošalji link |
Alati za teme | |
Način prikaza | |
|
|