|
|
Alati za teme | Način prikaza |
10-05-2017, 13:11 | #16 |
Veteran
Registrovan: Mar 2014
Pohvala: 2,206
Pohvaljen: 5,745
Nivo reputacije: 1032 |
Re: Problem sa pritiskom
Nije ti to od pare, nego kriziras bez otrova iz duvana a to direktno vodi ka anksioznosti, stresu i naravno u tvom slucaju - povecanom pritisku.
Neko taj prelazni period i stres dozivi drugacije, tebi je ocigledno ili prevelika doza nikotina ili si pod stresom bez cigara iako paris. |
10-05-2017, 13:13 | #17 |
Banned
Registrovan: Jan 2012
Pohvala: 2
Pohvaljen: 3
Nivo reputacije: 0 |
Moguce. Batalio duvan pre 3 meseca i cigare me nevuku koliko bih da momacki parim. Sada imam 2 krize haha.
|
13-05-2017, 10:32 | #18 |
Nov član
Registrovan: May 2017
Pohvala: 0
Pohvaljen: 3
Nivo reputacije: 29 |
Moj ti je savet da potpuno zanemaris cinjenicu da paris, i da unosis nikotin.Koliko vidim usmerio si paznju na menjanje tecnosti, a vrlo je moguce da veze nema s tim sta sad radis i da je u pozadini ozbiljniji problem.Na tvom mestu bi u razgovoru s lekarima nikotin i vaping teme zaobisla, jer je njima sve to aha! -e pa to je.Sa 26 sam imala blazi mozdani udar nije bas bilo zanimljivo, zato ti kazem da ne uzimas sve to olako i ne prepisujes sve jednostavno e cigareti
|
13-05-2017, 11:18 | #19 |
Junior Admin
Registrovan: Mar 2013
Godine: 48
Pohvala: 12,183
Pohvaljen: 17,076
Nivo reputacije: 2805 |
Nikotin je vazo konstriktor. Sužava krvne sudove i direktno utiče na rad srca i krvni pritisak. U našem slučaju mnogo manje od duvana, ali utiče. Nemojmo se zavaravati.
Vape nije zdrav. Samo je mnogo manje štetan. |
"The needs of the many outweigh the needs of the few."
|
|
Zahvalili : |
25-10-2023, 13:37 | #20 |
Nov član
Registrovan: Feb 2022
Pohvala: 8
Pohvaljen: 6
Nivo reputacije: 12 |
Pijem terapiju protiv hipertenzije, do sada nisam primetio da parenje cigareta utice na pritisak, ali se trudim da ne preterujem sa kolicinom tecnosti. Okvirno, ode mi oko 1,5 ml dnevno nicsalt tecnosti od 20mg.
|
15-11-2023, 18:31 | #21 |
Nov član
Registrovan: Nov 2023
Pohvala: 1
Pohvaljen: 10
Nivo reputacije: 7 |
I ja imam poviseni krvni pritisak vec dve godine. Pre oko 4 meseca sam batalio cigarete, i to u jednom danu. Pusio sam kao lud po 40 komada minimum dnevno, i kolega sa posla mi kaze kako smrdis na duvan brate zlo. I ja sa posla lepo u vape prodavnicu i kupim jednokratnu, sutradan kupim joyetech aio dva ili kako vec i on je smece ali bukvalno. Pa vratim na reklamaciju i kupim vaporesso xross mini, fantazticni uredjaj. Kupim vg i pg i nikotin, i bez kalkulatora smuckam tecnost oko 65 do 75 vg u odnosu na pg sa otprilike 5 mg nikotina. Na to ubacim tecnosti koje sam kupio u bocicama od 10 ml. Bilo tu i virginie, cohibe, pa i voca. I dobi ja neku aromu onako bezveze i pario ja to. Posle kupio arome i muckao sam u odnosu vg pg od oka kao i dan danas. I super. U medju remenu ponestalo lekova za uvece jer sam one za ujutro zaboravljao da pijem i sad pijem te za ujutru a uvece bez lekova. I nemam problem sa pritiskom. A od kako sam kupio onu jednokratnu uzeo sam jedan dim nedelju dana posle i smucio mi se. Posle dve nedelje bez cigareta sam poceo da osecam mirise sto me i ne raduje bas jer sam se razocao u mnoge ljude sa kojima samnuz cigarete mogao biti a sada ne jer se ne kupaju a ja to osetim. Ukusi su se pojacali i za hranu posle cigareta. I jednostavno sada kad osetim dim cigarete ili duvana kao i stalacija da gori. Smeta mi. Tako da ni ne razmisljam o cigaretama vise kao o alternativi. Vape pa koliko budem izdrzao. Pritisak se nije normalizovao ali nije ni pogorzao. Mozda je ,a zeru manji pritisak sto i nije toliko bitno. Ali kaslja nema koji je bio zlo svako jutro sa cigaretama. Eto malo duza ispovest ili sta vec
|
Pošalji link |
Alati za teme | |
Način prikaza | |
|
|